Κ. Τζαβάρας: Τα μουσεία δεν κλείνουν παρά τις κινητοποιήσεις

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013 15:31
MotionTeam/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Τα μουσεία δεν κλείνουν παρά τις κινητοποιήσεις υποστηριξε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας.

A- A A+

Τα μουσεία δεν κλείνουν παρά τις κινητοποιήσεις υποστηριξε σε δηλώσεις του στον Αlpha989 ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, καταλογίζοντας στους εργαζόμενους ότι πρώτα χτυπούν κάρτα και μετά πάνε στην απεργία.

Η απεργία των εργαζομένων με βασικό αίτημα την απόσυρση του προσχεδίου οργανογράμματος της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού, συνεχίζεται πάντως, μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη 19 Μαρτίου.

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής - Στερεάς και Νήσων κηρύχθηκαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ σε καθημερινή βάση θα γίνονται συγκεντρώσεις και συνελεύσεις το κεντρικό κτήριο της οδού Μπουμπουλίνας, προκειμένου να καθορίζεται η πορεία των κινητοποιήσεων.

Η σημερινή πορεία των εργαζομένων προς το Μουσείο της Ακρόπολης όπου μιλούσε σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ ο Πρωθυπουργός, ανεκόπη από δυνάμεις των ΜΑΤ στη συμβολή της οδού Φιλελλήνων με τη λεωφόρο Αμαλίας. Η πορεία έφθασε τελικά στο Μουσείο γύρω στις 14.00 και αφού είχε αποχωρήσει ο Πρωθυπουργός. Ακολούθως οι διαδηλωτές έδωσαν το παρών στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ. 

Αύριο Πέμπτη 14 Μαρτίου, οι εργαζόμενοι θα απεργήσουν μαζί με τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), τον Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο (ΠΟΕΙΔΔ), ενώ την Παρασκευή 15 Μαρτίου, μετά τη συνέλευση, προγραμματίζουν πορεία την ώρα της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης ή σε περίπτωση που δεν συνεδριάσει, έξω από την Ακρόπολη.

Την Τρίτη 19 Μαρτίου, θα γίνει νέα Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής - Στερεάς και Νήσων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή