Για τις 20/3 αναβλήθηκε η δίκη Μπερλουσκόνι

Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013 21:16
EPA/CLAUDIO PERI

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης ο ηγέτης του κεντροδεξιού κόμματος Λαός της Ελευθερίας αντιμετωπίζει πράγματι «εύλογο κώλυμα» για λόγους υγείας.

A- A A+

Για τις 20 Μαρτίου αναβλήθηκε η δίκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καθώς σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, η οποία διενεργήθη μετά από σχετική παραγγελία του δικαστηρίου του Μιλάνου, ο ηγέτης του κεντροδεξιού κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL), αντιμετωπίζει πράγματι «εύλογο κώλυμα» για λόγους υγείας.

Συγκεκριμένα, οι τρεις ιατροί που ανέλαβαν την εξέταση, σημειώνουν αυξομειώσεις της αρτηριακής του πίεσης του, εκτός από τον πρόβλημα με την επιπεφυκίτιδα που τον ταλαιπωρεί. 

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν αναλυτές, όταν θα γίνει η δίκη, ο πρόεδρος Ναπολιτάνο θα έχει ήδη αρχίσει τις διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης.  

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Η ιταλική δικαιοσύνη ζήτησε γνωμοδότηση για την υγεία του Μπερλουσκόνι

Υπό τους ήχους του εθνικού ύμνου της Ιταλίας, δεκάδες υποστηριχτές του Σίλβιο Μπερλουσκόνι συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστικό Μέγαρο του Μιλάνου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την παραπομπή του πρώην πρωθυπουργού σε μία σειρά από δίκες. Ο 76 χρονος πολιτικός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο από την περασμένη Παρασκευή, επικαλούμενος προβλήματα υγείας, που δεν του επιτρέπουν να παρεβρεθεί στην εκδίκαση των υποθέσεων για τις οποίες κατηγορείται.

Την Τρίτη, σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ιταλίας, ο γραμματέας του PdL Αντζελίνο Αλφάνο αναμένεται να του παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος σχετικά με τις διώξεις που αντιμετωπίζει ο Μπερλουσκόνι.

Νωρίτερα σήμερα, το PdL προειδοποίησε ότι θα απέχει από τις εργασίες του κοινοβουλίου ωσότου λυθεί το πρόβλημα με τις πολλαπλές διώξεις σε βάρος του Μπερλουσκόνι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή