Εισπρακτική επιτυχία για την ταινία «Οζ: Μέγας και Παντοδύναμος»

Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013 11:19
A- A A+

Η ταινία «Οζ: Μέγας και Παντοδύναμος» σημείωσε τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία της χρονιάς, μέχρι τώρα, το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Αμερική, με πωλήσεις εισιτηρίων που ξεπέρασαν τα 80 εκατομμύρια δολάρια.

Τις ημέρες Παρασκευή έως Κυριακή η ταινία «Οζ: Μέγας και Παντοδύναμος» ήταν με διαφορά η πρώτη σε εισπράξεις ταινία στα αμερικανικά box-office. Στην υπόθεση του έργου, ο ηθοποιός Τζέιμς Φράνκο υποδύεται έναν ερασιτέχνη μάγο ο οποίος βρίσκει αναπάντεχα τον εαυτό του σε ένα μαγεμένο μέρος, όπου καλείται να κατατροπώσει μια κακιά μάγισσα.

Βασισμένη σε κλασσικό μυθιστόρημα

Ο σκηνοθέτης της τριλογίας «Spaiderman», Σαμ Ράιμι, και ο παραγωγός του «Alice in wonderland», Τζο Ροθ, επανέρχονται με μία τρισδιάστατη ταινία φαντασίας που βασίζεται στο  κλασσικό μυθιστόρημα του Λ. Φρανκ Μπάουμ, «The wonderful wizard of Oz».

REUTERS
Talk of the Town: Εισπρακτικός θρίαμβος για το «Οζ»

Ξεπέρασαν τα 80 εκατ. δολάρια οι εισπράξεις της ταινίας «Οζ: Μέγας και Παντοδύναμος» το περασμένο τριήμερο στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Πρόκειται για το υψηλότερο εισπρακτικό ντεμπούτο εντός του 2013 στην αμερικανική αγορά.

Με πρωταγωνιστές τους Μίλα Κούνις, Τζέιμς Φράνκο, Μισέλ Γουίλιαμς, Ρέιτζελ Βάις, Άμπιγκεϊλ Σπένσερ και Ζακ Μπραφ, ένας πονηρός ερασιτέχνης μάγος καταλήγει κατά τύχη στη γεμάτη  εκπλήξεις Χώρα του Οζ, όπου χαίρει σπουδαίας υποδοχής, αφού όλοι νομίζουν ότι είναι ο μεγάλος μάγος που όλοι περίμεναν. Τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ για εκείνον, όταν έρχεται αντιμέτωπος με τρεις καχύποπτες μάγισσες που έχουν καταλάβει την απάτη του.

Προτεινόμενα για εσάς