Τη θανατική ποινή για 21 οπαδούς επικύρωσε αιγυπτιακό δικαστήριο

Σάββατο, 09 Μαρτίου 2013 11:18
REUTERS/MOHAMED ABD EL GHANY

Στο Πορτ Σάιντ περίπου 2.000 διαδηλωτές επιχείρησαν να παρεμποδίσουν τη διέλευση οχηματαγωγών πλοίων από τη Διώρυγα του Σουέζ.

A- A A+

Την απόφαση για την επιβολή της θανατικής ποινής σε 21 οπαδούς για το ρόλο τους στα φονικά επεισόδια που σημειώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2012 κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στο Πορτ Σάιντ, επιβεβαίωσε αιγυπτιακό δικαστήριο.

Τα επεισόδια ξέσπασαν κατά την διάρκεια του αγώνα μεταξύ της ομάδας του Καΐρου Αλ Αχλί και της Αλ Μάσρι από το Πορτ Σάιντ και συνεχίστηκαν στους δρόμους του Πορτ Σάιντ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 70 άνθρωποι και να τραυματιστούν περίπου 1.000.

Το δικαστήριο καταδίκασε επίσης άλλα πέντε άτομα σε ισόβια κάθειρξη.

Ποινές φυλάκισης επιβλήθηκαν και σε άλλους κατηγορούμενους μεταξύ των οποίων ο πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας του Πορτ Σάιντ, αντιστράτηγος Εσάμ Σαμάκ, ο οποίος καταδικάστηκε σε  κάθειρξη 15 ετών.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Αθωωτική ήταν απόφαση του δικαστηρίου για 28 από τους κατηγορούμενους.

Λίγο μετά την απόφαση αιγυπτιακού δικαστηρίου ξέσαπαν συγκρούσεις ανάμεσα σε οπαδούς αντίπαλων ομάδων. Στο Κάιρο, πυρπολήθηκε η έδρα της Αιγυπτιακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, καθώς και κτήρια που ανήκουν στη λέσχη της αστυνομίας, ενώ ένας διαδηλωτής φέρεται να έχασε τη ζωή του από ασφυξία που προκλήθηκε από δακρυγόνα.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Στο Πορτ Σάιντ περίπου 2.000 διαδηλωτές επιχείρησαν να παρεμποδίσουν τη διέλευση οχηματαγωγών πλοίων από τη Διώρυγα του Σουέζ .

Εκπρόσωπος της διώρυγας διαβεβαίωσε ωστόσο ότι οι ταραχές δεν επηρέσασν  τη ναυσιπλοΐα στην Διώρυγα.

«...Η διώρυγα ίναι ίναι πολύ μακριά από οποιαδήποτε πολιτική κατάσταση αντιμετωπίζει η χώρα και είναι ασφαλής και ανοιχτή σε όλα τα πλοία που διέρχονται μέσα από αυτή. Η απόπειρα από κάποιους πολίτες να σταματήσουν τη διέλευση οχηματαγωγών...στην πόλη του Πόρτ Σάιντ δεν επηρέασε τη ναυσιπλοΐα στη διώρυγα», δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΕΝΑ. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή