Αίγυπτος: Διαδηλωτές πυρπόλησαν αστυνομικό τμήμα στην Πορτ Σαΐντ

Στη χώρα βρίσκεται ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Τζον Κέρι
Σάββατο, 02 Μαρτίου 2013 18:04
EPA/STR

Πυροσβέστες επιχειρούν την κατάσβεση πυρκαγιάς που προκλήθηκε όταν αντικυβερνητικοί διαδηλωτές πυρπόλησαν ένα αστυνομικό τμήμα στην πόλη Πορτ Σαΐντ της Αιγύπτου.

A- A A+

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές πυρπόλησαν ένα αστυνομικό τμήμα στην πόλη Πορτ Σαΐντ της Αιγύπτου, δήλωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας, καθώς συνεχίζονται οι ταραχές στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, για τρίτη συνεχή εβδομάδα.

Περίπου 500 άνθρωποι πέταξαν πέτρες και αυτοσχέδιες εμπρηστικές βόμβες στο κτήριο, προκαλώντας πολλές φωτιές στο εσωτερικό του, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Οι διαδηλωτές προκάλεσαν επίσης φθορές σε οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας που μετέβησαν στο σημείο για να σβήσουν τις εστίες της πυρκαγιάς.

Σε ένα άλλο επεισόδιο στην πόλη τουλάχιστον έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν διαδηλωτές επιτέθηκαν σε αυτοκίνητα της αστυνομίας.

Τα νέα επεισόδια σημειώθηκαν ενώ έφτασε στη χώρα ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ο οποίος αναμένεται να καλέσει την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να αναζητήσουν συναίνεση ώστε να τερματιστεί το πολιτικό αδιέξοδο και να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση.

Στην Πορτ Σαΐντ συνεχίζονται τα επεισόδια από τα τέλη του Ιανουαρίου, όταν πάνω από 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία έπειτα από την απόφαση δικαστηρίου να καταδικάσει σε θάνατο 21 πολίτες για τα αιματηρά επεισόδια σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου.

Η πόλη είναι η μία από τις τρεις κατά μήκος της Διώρυγας του Σουέζ στις οποίες ο ισλαμιστής πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι επέβαλε νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω των ταραχών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή