Ευρωλίγκα: «Δώρο» της Κίμκι στον Ολυμπιακό

Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2013 20:41
EPA/YURI KOCHETKOV

Στιγμιότυπο από τον αγώνα μπάσκετ της Κίμκι με τη Σιένα.

A- A A+

Η Κίμκι έκανε το «δώρο» στον Ολυμπιακό, νικώντας τη Σιένα με 78-71 στη Μόσχα και, πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να το εκμεταλλευτούν την επόμενη εβδομάδα στην Ιταλία.

Η ρωσική ομάδα κατέβαλε την αντίσταση της προσεχούς αντιπάλου των «ερυθρολεύκων», στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής και την ερχόμενη Πέμπτη στην έδρα της Σιένα θα κριθεί σε μεγάλο ποσοστό η 2η θέση του 6ου ομίλου της φάσης των «16».

Για να ελπίζει ο Ολυμπιακός στην κατάληψη της 2ης θέσης που δίνει το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά θα πρέπει στις 14 Μαρτίου να νικήσει στην Τοσκάνη και ταυτόχρονα να καλύψει τη διαφορά της ήττας στο ΣΕΦ (74-72). 
Με τη σημερινή της νίκη η Κίμκι έχει το ίδιο ρεκόρ με τον Ολυμπιακό (6 νίκες-4 ήττες), με τους Πειραιώτες, πάντως, να έχουν το πάνω χέρι στη μεταξύ τους ισοβαθμία. Στον αντίποδα, η Σιένα υπέστη την 3η ήττα της σε 10 αγωνιστικές (7-3).
Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Ρίβερς και Ντέιβις με 19 και 18 πόντους αντίστοιχα, ενώ ο Μπράουν με 17 πόντους ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε από τους Ιταλούς.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις