ΗΠΑ: Εγκρίθηκε ο διορισμός του νέου επικεφαλής της CIA

Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2013 10:54
REUTERS/JASON REED

Η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών ενέκρινε χθες, με 63 ψήφους υπέρ και 34 κατά, τον διορισμό του Τζον Μπρέναν στην ηγεσία της CIA.

A- A A+

Η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών ενέκρινε χθες, με 63 ψήφους υπέρ και 34 κατά, τον διορισμό του Τζον Μπρέναν στην ηγεσία της CIA, μετά από καθυστέρηση στην ψηφοφορία λόγω της ομιλίας, διάρκειας 13 ωρών, ενός γερουσιαστής.

Ο Ραντ Πολ επιχείρησε με αυτόν τον τρόπο να επιβραδύνει την τοποθέτηση του συμβούλου σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας του Λευκού Οίκου ως τον επόμενο επικεφαλής της CIA.

Ο κ. Πολ πήρε τον λόγο την Τετάρτη ζητώντας διευκρινίσεις για το κατά πόσο ο Μπαράκ Ομπάμα έχει την εξουσία να διατάξει επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον Αμερικανών σε αμερικανικά έδαφος.  

Ως σύμβουλος σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας του Λευκού Οίκου, ο κ. Μπρέναν επέβλεπε το πρόγραμμα μη επανδρωμένων αεροσκαφών των ΗΠΑ.

«Με τη διακομματική έγκριση του Τζον Μπρέναν ως διευθυντή της CIΑ, η Γερουσία αναγνώρισε στον Τζον τις ικανότητες που θεωρώ τόσο σημαντικές», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος.

«Με την 35ετή εμπειρία του Τζον στην Υπηρεσία, των εξαιρετικών ανδρών και γυναικών της CIA θα ηγείται ένας από τους δικούς τους».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή