Φεστιβάλ μετ' εμποδίων

Τρίτη, 13 Μαΐου 2003 15:28
UPD:20:34

A- A A+

Με το φόβο της άτυπης πνευμονίας (SARS) να ρίχνει τη σκιά του στη λουτρόπολη της γαλλικής Ριβιέρας, τις Κάννες, ανοίγει στις 14 Μαϊου τις πύλες του το 56ο κινηματογραφικό φεστιβάλ.

Παρά τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/05/13/584096.htm , υπάρχει διάχυτη μια σιωπηρή ανησυχία ότι οι κατάμεστες αίθουσες μπορούν να μετατραπούν σε εστίες μόλυνσης.

Από την άλλη, η σημερινή 24ωρη απεργία των γάλλων δημοσίων υπαλλήλων http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/05/13/584996.htm , έχει προκαλέσει προβλήματα στην άφιξη των προσκεκλημένων.

Τα κόκκινα χαλιά έχουν ήδη στρωθεί, για να υποδεχθούν ηθοποιούς, όπως η ιταλίδα καλλονή Μόνικα Μπελούτσι και η ινδή ηθοποιός και πρώην Μις Υφήλιος Αϊσουάρια Ράι, που είναι και μέλος της κριτικής επιτροπής, επικεφαλής της οποίας είναι ο βετεράνος γάλλος σκηνοθέτης Πατρίς Σερό.

Σκηνοθέτες, ηθοποιοί και όσοι επιθυμούν να «κλέψουν» λίγα λεπτά δημοσιότητας συνωστίζονται έξω από το Μέγαρο του φεστιβάλ. Οι σκηνοθέτες ονειρεύονται ότι θα τιμηθούν με το Χρυσό Φοίνικα, την ύψιστη διάκριση του φεστιβάλ. Λίγες ηχηρές παρουσίες περιλαμβάνονται στους καταλόγους των συμμετεχόντων, όπως ο Βρετανός Πίτερ Γκριναγουέη και ο Δανός Λαρς φον Τρίερ.

Ορισμένοι κριτικοί κινηματογράφου δήλωσαν απογοητευμένοι από τις ταινίες που επιλέχτηκαν για το διαγωνιστικό τμήμα.

Το φεστιβάλ, που θα διαρκέσει έως τις 25 Μαΐου, ανοίγει με την γαλλική ταινία Fanfan La Tulipe του Ζεράρ Κραβτσίκ με πρωταγωνίστρια την Πενέλοπε Κρουθ.

Η μοναδική ελληνική παρουσία στο φεστιβάλ είναι εκείνη της Mάρσας Mακρή που διαγωνίζεται στο επίσημο τμήμα ταινιών μικρού μήκους με το «Tάμα».

Προτεινόμενα για εσάς