Γαλλία: Μητέρα σε δίκη για παιδικό μπλουζάκι υπέρ 11ης Σεπτεμβρίου

Επιβολή προστίμου πρότεινε ο εισαγγελέας
Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013 15:24
A- A A+

Σε δίκη παραπέμφθηκε μητέρα στη νότια Γαλλία, η οποία έστειλε το νεαρό γιο της στο νηπιαγωγείο με μπλουζάκι στο οποίο αναγραφόταν «Είμαι βόμβα» και «γεννημένος την 11η Σεπτεμβρίου».

Η Μπούσρα Μπαγκούρ, 35 ετών, καταγγέλθηκε στην αστυνομία από νηπιαγωγό τον περασμένο Σεπτέμβριο και πλέον κατηγορείται για «εγκωμιασμό εγκλήματος».

Την πρώτη ημέρα της δίκης της στην Αβινιόν, αρνήθηκε ότι υπερασπίζεται την τρομοκρατία.

Ο αδελφός της κ. Μπαγκούρ, ο οποίος χάρισε το μπλουζάκι στο τρίχρονο παιδί το οποίο ονομάζεται Τζιχάντ (Ιερός Πόλεμος) είναι συγκατηγορούμενος στην υπόθεση και δηλώνει επίσης αθώος.

Το ένδυμα, το οποίο φορούσε το νεαρό αγόρι σε νηπιαγωγείο του Σοργκ, κοντά στην Αβινιόν, στις 24 Σεπτεμβρίου ανέγραφε συγκεκριμένα «Είμαι Βόμβα» στο με εμπρόσθιο μέρος και «Τζιχάντ, Γεννημένος την 11η Σεπτεμβρίου» στο οπίσθιο μέρος.

Η μητέρα ισχυρίστηκε την Τετάρτη ενώπιον της γαλλικής δικαιοσύνης ότι έβαλε το ένδυμα στο παιδί «χωρίς καν να το σκεφθεί».

Επέμεινε δε ότι δεν επρόκειτο για πρόκληση και ότι ο γιος της όντως είναι γεννημένος στις 11 Σεπτεμβρίου.

Ο Ζεγιάντ Μπαγκούρ, θείος του αγοριού, δήλωσε ότι δεν επεδίωκε κάποιον πολιτικό σκοπό όταν αγόρασε το ρούχο για τον μικρό ανιψιό του.

«Ήθελα να σταθώ στην ημερομηνία γέννησης του παιδιού, και όχι στη γνωστή χρονολογία», υπογράμμισε στο δικαστήριο.

Η εισαγγελία σημείωσε ότι οι κατηγορούμενοι δεν έδειξαν ίχνος μεταμέλειας.

«Ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι έχουμε να κάνουμε με μία ανοικτή και σκανδαλώδη νύξη υπέρ της τρομοκρατίας;», είπε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας.

Κάλεσε μάλιστα σε επιβολή προστίμου 1000 ευρώ στην κ. Μπαγκούρ και 3.000 ευρώ στον αδελφό της.

Η δίκη διεκόπη για τον επόμενο μήνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή