Ονειρική αιώρηση στη χιονοθύελλα των κλόουν

Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2013 10:22

Χαρακτηρισμένο ως το «διαδραστικότερο οικογενειακό θέαμα του κόσμου», το «Slava’s snowshow» είναι η πιο διάσημη παράσταση μιμικής, που για 25 χρόνια πρωταγωνιστεί στα θεατρικά δρώμενα της Νέας Υόρκης και έχει αποσπάσει τα κορυφαία θεατρικά βραβεία «Time out» και «Λόρενς Ολίβιε».

A- A A+

Γιγάντιοι ιστοί αράχνης παγιδεύουν πλοία που ταξιδεύουν σε θάλασσες ομίχλης, ιπτάμενοι κλόουν κυνηγούν σκανταλιάρικες φυσαλίδες και νιφάδες σε ανεμοστρόβιλους από ομπρέλες και λαμπερά ουράνια σώματα παίζουν κρυφτό με το Βόρειο Σέλας, καθώς χιλιάδες πιγκουίνοι επιδίδονται σε έναν μαγικό χιονοπόλεμο γλυκόπικρων συναισθημάτων.

Σαν ένα ονειρικό ταξίδι στον παγωμένο κόσμο της Ανταρκτικής, το φαντασμαγορικό υπερθέαμα «Slava’s snowshow» του μεγαλύτερου εν ζωή μίμου, του διάσημου ρώσου κλόουν Slava Polunin, επισκέπτεται τη χώρα μας, για να μαγέψει μικρούς και μεγάλους, στο Θέατρο Παλλάς από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου, και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από τις 13 έως τις 17 Μαρτίου.

Χαρακτηρισμένο ως το «διαδραστικότερο οικογενειακό θέαμα του κόσμου», το «Slava’s snowshow» είναι η πιο διάσημη παράσταση μιμικής, που για 25 χρόνια πρωταγωνιστεί στα θεατρικά δρώμενα της Νέας Υόρκης και έχει αποσπάσει τα κορυφαία θεατρικά βραβεία «Time out» και «Λόρενς Ολίβιε».

Αποσπάσματα του «Slava’s snowshow» παρουσιάστηκαν στη θρυλική παράσταση «Alegría» του Cirque du Soleil, αποτελώντας την κεντρική ιδέα, η οποία διασκευάστηκε και εξελίχθηκε από τον σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή της, Slava Polunin, που έχει δημιουργήσει ένα έργο σε διαρκή εξέλιξη, περιλαμβάνοντας κάθε φορά νέες εμπνεύσεις, εφευρέσεις και ιδέες.

Αναχωρητής από τη ζωή με τους ανθρώπους

Σε ένα ονειρικό σκηνικό, με υπέροχες μελωδίες, εξαίσιους φωτισμούς, εμπνευσμένα ευρήματα, εκπληκτικά εφέ, μια πραγματική χιονοθύελλα και τον καλύτερο θίασο του είδους, ο κίτρινος κλόουν Slava, απογοητευμένος από τη συμπεριφορά των υπόλοιπων ανθρώπων, γίνεται αναχωρητής. Εγκαταλείπει την πόλη και τους ανθρώπους, για να καταφύγει στη φύση και την απομόνωση της παγωμένης Ανταρκτικής.

Όμως, εκεί, δεν βρίσκει την ερημιά που περίμενε, αφού ο μακρινός αυτός τόπος είναι γεμάτος από ζωή. Μη μπορώντας να ησυχάσει από τους χιλιάδες παιχνιδιάρηδες, ζαβολιάρηδες, αστείους και αδέξιους πιγκουίνους, αναπτύσσει σχέσεις μαζί τους και αρχίζουν να μοιράζονται τα πάντα, διδάσκοντας, μαθαίνοντας και μιμούμενοι νέες συμπεριφορές, χωρίς να αφήνουν ούτε μία στιγμή έξω από το παιχνίδι τους θεατές, οι οποίοι ανεβαίνουν στη σκηνή και συμμετέχουν στη δράση, καθορίζοντας την εξέλιξη και την πλοκή του έργου.

Πληροφορίες

Θέατρο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5, Αθήνα). Τιμές εισιτηρίων: από 30 έως και 70 ευρώ, φοιτητικά και παιδικά εισιτήρια με έκπτωση 20%. Προπώληση: Στο Θέατρο Παλλάς , στα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Hondos Center, με πιστωτική κάρτα στο τηλ. 2108938100, στην Τράπεζα Πειραιώς με την υπηρεσία easyticketing σε επιλεγμένα καταστήματα και μέσω ίντερνετ στα www.ellthea.gr και www.tickethour.com .

Μετά τις αθηναϊκές παραστάσεις, το «Slava Snowshow» θα ταξιδέψει βόρεια και πιο συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, από τις 13 έως τις 16 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής. Εισιτήρια: στο εκδοτήριο της Πλατείας Αριστοτέλους, στο 2310 895939 με πιστωτική κάρτα και στο www.tch.gr .

Προτεινόμενα για εσάς