Στον υπουργό Εργασίας αύριο στις 14.00 η τρόικα

Τρίτη, 05 Μαρτίου 2013 17:09
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

O υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης.

A- A A+

Αύριο στις 14.00 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γ. Βρούτση, με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Στο επίκεντρο το θέμα του κατώτατου μισθού, για το οποίο η τρόικα αναμένεται να κάνει γνωστές τις προθέσεις της εν όψει της αναθεώρησης του μηχανισμού καθορισμού του.

Υπεθυμίζεται ότι σε δηλώσεις της η ελληνίδα Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη επανέλαβε ότι το θέμα παραμένει ανοικτό για την Κομισιόν.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι δηλώσεις της Επιτρόπου σε συνέχεια εκείνων του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γ. Μέργου, και περίπου ένα μήνα πριν η κυβέρνηση αποκτήσει το δικαίωμα να καθορίζει τον κατώτατο μισθό με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, προετοιμάζουν το έδαφος «για την εφαρμογή νέων μνημονιακών εκτρωμάτων ισοπέδωσης των εισοδημάτων των εργαζομένων», σύμφωνα με τις «δεσμεύσεις της κυβέρνησης και τις δηλώσεις υποταγής του πρωθυπουργού προς την τρόικα».

Σχετική ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό κατέθεσε σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, όπου μεταξύ άλλων ερωτά τον κ. Σαμαρά αν θα αρνηθεί να λάβει νέα μέτρα που περιλαμβάνουν νέες μειώσεις στον κατώτατο μισθό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή