Στήριξη Ιράν στον Άσαντ

«Ο Άσαντ παραμένει ο νόμιμος πρόεδρος της Συρίας»
Σάββατο, 02 Μαρτίου 2013 16:19
EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον σύρο ομόλογό του Ουάλιντ Μουάλεμ, στην Τεχεράνη.

A- A A+

Ο Μπασάρ αλ Άσαντ παραμένει ο νόμιμος πρόεδρος της Συρίας έως τις προσεχείς εκλογές στη χώρα οι οποίες προβλέπεται να γίνουν το 2014, δήλωσε σήμερα στην Τεχεράνη ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, η χώρα του οποίου είναι ένας από τους κύριους συμμάχους της κυβέρνησης στην Δαμασκό.

Ο Σαλεχί, μιλώντας σε μια συνέντευξη Τύπου με το σύρο ομόλογό του Ουάλιντ Μουάλεμ, εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του στο διάλογο με την ένοπλη αντιπολίτευση, σημειώνοντας πάντως ότι προς το παρόν δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να συνεχιστεί η προσπάθεια να κατασταλεί με τα όπλα η εξέγερση.

Επιμένοντας ότι η επίσημη θέση του Ιράν είναι ότι ο κ. Άσαντ θα παραμείνει ο νόμιμος πρόεδρος ως τις προσεχείς προεδρικές εκλογές στη Συρία το 2014, ο Σαλεχί επεσήμανε επίσης πως αναμένει ότι ο Άσαντ, όπως και άλλοι, θα λάβει μέρος στις προσεχείς εκλογές, και ο συριακός λαός θα εκλέξει αυτόν τον οποίο θέλει ως ηγέτη.

Πάντως ο Σαλεχί επεσήμανε ότι η Τεχεράνη θεωρεί ότι η συριακή κρίση δεν μπορεί να επιλυθεί με στρατιωτικά μέσα και η μόνη λύση είναι ένας διάλογος ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή