Γ. Στουρνάρας: Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο

Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 16:19
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

«Είπαμε όχι, ό,τι έχουμε πει ισχύει», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας στις ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν θα γίνουν απολύσεις, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά το τέλος της συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό τον Πρωθυπουργό.

A- A A+

Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά το τέλος της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό τον Πρωθυπουργό.

«Είπαμε όχι, ό,τι έχουμε πει ισχύει», απάντησε ο υπουργός στις ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν θα γίνουν απολύσεις.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος υπουργός Αντώνης Μανιτάκης διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία της διοικητικής μεταρρύθμισης ολοκληρώνεται εντός χρονοδιαγράμματος.

Εντός του μηνος θα έχουμε τα σχέδια στελέχωσης των υπουργείων, δήλωσε μετά τη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, και διευκρίνισε για τη διαδικασία της αξιολόγησης ότι έχουν απομείνει τέσσερα υπουργεία.

Συνολικά έχουν περάσει από το κυβερνητικό συμβούλιο μεταρρύθμισης 12 εκθέσεις αξιολόγησης, εγκρίθηκαν οι μεταρρυθμιστικές δράσεις που συνοδεύουν αυτές τις εκθέσεις αξιολόγησης και τώρα, σημείωσε, περνάμε στη δεύτερη φάση υλοποίησης όσων προβλέπονται, με σαφή περιγραφή των θέσεων, αρμοδιοτήτων, και διαδικασιών για κάθε υπουργείο.

«Έχουμε επιτελέσει τις διεθνείς υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει για τη διοικητική μεταρρύθμιση», αξιοποιώντας και την τεχνογνωσία της Τask Force, τόνισε ο υπουργός και έκανε λόγο για πολύ σημαντικό βήμα για τη ριζική αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης. «Προχωράμε όπως είχαμε σχεδιάσει για να ανθίσει η διοικητική μεταρρύμθιση στον τόπο μας», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Μανιτάκης.

Κατά τη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου εγκρίθηκαν οι εκθέσεις αξιολόγησης έξι υπουργείων, που προβλέπουν αλλαγές στις δομές και τη λειτουργία τους, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων. Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν οι αλλαγές στα υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών, Υγείας, Ναυτιλίας & Αιγαίου, Τουρισμού και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, καθώς και στην πρώην Γενική Γραμματεία Τύπου.

Νωρίτερα, την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο επανέλαβε με τον πλέον σαφή τρόπο, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δογματικές εμμονές σε απολύσεις είναι εκτός τόπου και εκτός χρόνου».

Για κοροϊδία κατηγόρησε την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ: «Νομίζει ότι μπορεί να παίζει παιχνίδια και να κοροϊδεύει απροκάλυπτα τον ελληνικό λαό. Οι μνημονιακές δεσμεύσεις για απολύσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015 δεν είναι κάτι καινούριο. Η κυβέρνηση είχε συμφωνήσει στις απολύσεις αυτές με την τρόικα και σχεδίαζε τον ακρωτηριασμό του κράτους με τις μετακινήσεις, τη διαθεσιμότητα και την αξιολόγηση, την ίδια στιγμή που υποκριτικά μιλούσε για 'κόκκινες γραμμές'», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

«Οι διαβεβαιώσεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης δεν έχουν καμία αξία», υποστήριξε με τη σειρά του το ΚΚΕ και κάλεσε το λαό να απαντήσει στα διλήμματα που θέτουν εκπρόσωποι της ΕΕ και του ΔΝΤ -απολύσεις ή επιβολή νέων φόρων, πληρωμή των εξοντωτικών φόρων ή νέα μείωση μισθών- με τη συνολική απόρριψη της πολιτικής τους και του φιλομονοπωλιακού δρόμου ανάπτυξης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή