Ρωσία: Οι αποφάσεις της Ρώμης ενθαρρύνουν τους εξτρεμιστές στη Συρία

Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 13:43
EPA/CLAUDIO PERI

Ο ηγέτης της της συριακής αντιπολίτευσης Αχμέντ αλ-Χατίμπ (δεξιά) και ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Τζούλιο Τέρζι κατά την διάρκεια της διεθνούς διάσκεψης «Φίλων της Συρίας» στη Ρώμη.

A- A A+

Oι αποφάσεις που ελήφθησαν στη Ρώμη στη διάσκεψη των «Φίλων της Συρίας» για την ενίσχυση της πολιτικής και υλικής βοήθειας στη συριακή αντιπολίτευση, ενθαρρύνουν τους «εξτρεμιστές» να καταλάβουν με τη βία την εξουσία, σύμφωνα με τη Ρωσία.

«Οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη Ρώμη, καθώς και οι δηλώσεις που ακούστηκαν, ενθαρρύνουν τους εξτρεμιστές να επιδιώξουν την κατάληψη της εξουσίας με τη βία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντρ Λουκάσεβιτς.

«Κατά την άποψή μας, ο άμεσος στόχος είναι να σταματήσουν αμέσως η αιματοχυσία και η βία και να διεξαχθεί ένας πολιτικός διάλογος», είπε ο κ. Λουκάσεβιτς, προσθέτοντας πως η ιδέα ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στη συριακή κρίση έχει ωριμάσει στους κόλπους της διεθνούς κοινότητας.

Χθες, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επιπλέον βοήθεια 60 εκατ. δολαρίων προς τη συριακή αντιπολίτευση και για πρώτη φορά απευθείας, «μη φονική» βοήθεια προς τους αντάρτες.

Νωρίτερα, οι έντεκα χώρες της διάσκεψης των «Φίλων της Συρίας» υποσχέθηκαν «μεγαλύτερη πολιτική και υλική υποστήριξη» του πολιτικού σκέλους της αντιπολίτευσης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή