Λάρισα: Τραγωδία με δύο νεαρούς νεκρούς από αναθυμιάσεις

Σε κωματώδη κατάσταση άλλοι τρεις
Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 08:04
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΤΣΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

Άνδρες της Αστυνομίας και ασθενοφόρα έξω από το σπίτι των άτυχων φοιτητών. Λάρισα. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, οι τρεις νεαροί φοιτητές του ΤΕΙ οι οποίοι μαζί με δύο ακόμη συμφοιτητές τους που έχασαν χθες τη ζωή τους, βρέθηκαν αναίσθητοι σε σπίτι, όπου είχαν ανάψει αυτοσχέδιο μαγκάλι.

A- A A+

Δύο νεαροί έχασαν τη ζωή τους στη Λάρισα και άλλοι τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση από αναθυμιάσεις που προκλήθηκαν από αυτοσχέδια εστία.

Οι τρεις νεαροί από την Αθήνα, τα Γιάννενα και τα Χανιά νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.  Όπως αναφέρουν οι θεράποντες γιατροί, οι κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις που θα γίνουν θα καταδείξουν αν έχουν υποστεί εγκεφαλικές βλάβες λόγω της ελλιπούς οξυγόνωσης των ιστών.

Ο ένας εξ αυτών που αρχικά η κατάσταση του θεωρήθηκε καλύτερη και νοσηλευόταν στην Πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου τελικά μεταφέρθηκε επίσης στην ΜΕΘ, με μάσκα οξυγόνου ενώ οι άλλοι δύο είναι διασωληνωμένοι.

Σήμερα αναμένεται να γίνει και η νεκροτομή των δυο άτυχων νέων από τα Χανιά και την Χαλκίδα, 21 και 22 ετών αντίστοιχα, ενώ θα ακολουθήσουν και οι τοξικολογικές εξετάσεις για την διαπίστωση των ακριβών αιτιών του θανάτου τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πέντε νεαρά άτομα, τα οποία σπούδαζαν στο ΤΕΙ Λάρισας, βρίσκονταν σε μονοκατοικία σε κεντρικό σημείο της Λάρισας και είχαν ανάψει μία αυτοσχέδια εστία -«σαν ψησταριά» ή μαγκάλι- προκειμένου να ζεσταθούν.

YOUTUBE/ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Τραγωδία με δύο νεκρούς φοιτητές στη Λάρισα.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα μία φίλη των νεαρών πήγε στο σπίτι, προκειμένου να τους επισκεφθεί, ωστόσο αν και χτυπούσε επίμονα το κουδούνι δεν άνοιγαν.

Όταν κατάφεραν να ανοίξουν την πόρτα με το κλειδί της σπιτονοικοκυράς αντίκρισαν τους πέντε αναίσθητους νεαρούς, οι δύο εκ των οποίων ήταν ήδη νεκροί, όπως διαπιστώθηκε.

Σύμφωνα με την σπιτονοικοκυρά, οι σπουδαστές δεν είχαν χρήματα για πετρέλαιο. «Φέτος, τι θα γίνει παιδιά, θα πάρουμε πετρέλαιο, τα ρώτησα. Κανόνισε για σένα, εμείς δεν παίρνουμε, αν έχει πολύ κρύο θα δούμε, μου απάντησαν», δήλωσε στις κάμερες.

Τα αίτια της τραγωδίας ερευνά η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας.

Σε υψηλούς τόνους οι αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Το τραγικό συμβάν της Λάρισας είναι το αποτέλεσμα των βίαιων ανατροπών που έφερε η μνημονιακή εποχή  στις ζωές των περισσοτέρων πολιτών, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των δύο σπουδαστών που έχασαν τη ζωή τους.

«Δυστυχώς η τρόικα και η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά, θεώρησαν πιο σημαντική την αύξηση των δημοσίων εσόδων, μέσου του υπέρογκου φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, από την ίδια την ανθρώπινη ζωή» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτηγων Ελλήνων Νότιας Μαριάς, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των σπουδαστών.

Ο χαμός των δύο φοιτητών στη Λάρισα αναδεικνύει με δραματικό τρόπο τον εγκληματικό χαρακτήρα της πολιτικής της κυβέρνησης που έχει καταστήσει τη θέρμανση είδος πολυτελείας,υπογραμμίζει το ΚΚΕ, επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για κατάργηση του ΕΦΚ και τον ΦΠΑ στα καύσιμα και δωρεάν στέγαση για όλους τους φοιτητές.

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε και η Χρυσή Αυγή: «Έλληνες πεθαίνουν για να συλλέγει φόρους ο Στουρνάρας και να τους αποδίδει στη Μέρκελ. Χιλιάδες αυτοκτονίες, παιδιά που καίγονται από ξυλόσομπες και σκάνε από αναθυμιάσεις. Η συνέχεια της ανθρωποκτόνου μνημονιακής πολιτικής ισοδυναμεί με έγκλημα και προδοσία».

Την ίδια ώρα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) τονίζει, με αφορμή των θάνατο των φοιτητών, ότι από λάθος πολιτικές, χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, ο Σύλλογος ζητεί αλλαγή της πολιτικής, η οποία έχει καταστήσει τη θέρμανση είδος πολυτελείας προκειμένου, όπως σημειώνει, να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να αγοράσουν φθηνό πετρέλαιο για να ζεσταθούν ώστε να μην καταφεύγουν σε άλλες «λύσεις», φθηνές αλλά και ανθρωποκτόνες.

«Πρέπει να αντιληφθείτε ότι πάνω από όλα είναι η ζωή των Ελλήνων και όχι οι στόχοι που μας βάζουν οι δανειστές μας», αναφέρει ο ΙΣΑ, κάνοντας λόγο για «εγκληματική αδιαφορία» του κράτους.

 «Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά μέσα σε ένα χειμώνα, πληρώνεται με αίμα αθώων η ανικανότητα των ελεγκτικών μηχανισμών της Πολιτείας να συλλάβει τη φοροδιαφυγή στο χώρο του πετρελαίου», σημειώνει ο Σύλλογος και προσθέτει ότι το δικαίωμα στη φθηνή και ασφαλή θέρμανση είναι αυτονόητο, όπως αυτονόητο είναι το δικαίωμα στη ζωή, το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή