Πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε ο ΠΑΟΚ

Ο «Δικέφαλος» νίκησε τον Λεβαδειακό 2-0 και αισθάνεται ασφαλής
Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 19:56
ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Ο παίκτης του ΠΑΟΚ Δημήτρης Σαλπιγγίδης (αριστερά) πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε μαζί με τον συμπαίκτη του Λίαμ Λόρενς κατά την διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ-Λεβαδιακός για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, στο γήπεδο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη.

A- A A+

Μισή... πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε απόψε ο ΠΑΟΚ, μετά τη νίκη στην Τούμπα επί του Λεβαδειακού με 2-0. Ο «Δικέφαλος» έκανε το μεγάλο βήμα με τα γκολ των μόνιμων σκόρερ του, Αθανασιάδη (57΄) και Σαλπιγγίδη (60΄). Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στη Λιβαδειά, στις 6 Μαρτίου.

Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε μια ομάδα με κάποιες αλλαγές και επέλεξε να παίξει αμυντικά. Η τακτική απέδωσε για το πρώτο ημίωρο του αγώνα, αφού οι γηπεδούχοι δεν έβρισκαν διαδρόμους και αρκούνταν σε μακρινά σουτ, όπως στις φάσεις του 23ου λεπτού με τον Καμαρά και του 27ου με τον Αποστολόπουλο.

Στην πρώτη περίπτωση η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, στη δεύτερη επενέβη αποτελεσματικά ο Κυριακίδης, όπως και στο 28΄ σε νέα προσπάθεια του Καμαρά. Ο τερματοφύλακας των Βοιωτών είχε «ζεσταθεί» για τα καλά και στο 36΄ απέκρουσε σωτήρια στο σουτ του Αθανασιάδη.

Ο ΠΑΟΚ ενέτεινε την πίεση στην επανάληψη και έδρεψε τους καρπούς της προσπάθειάς του σημειώνοντας δύο γκολ σε ένα τρίλεπτο, που του επιτρέπουν να αγκαλιάσει την πρόκριση.

Στο 57ο λεπτό ο Αθανασιάδης επωφελήθηκε από κόντρα για να κάνει το 1-0, με τον σκόρερ πάντως να βρίσκεται σε θέση οφ σάιντ, ενώ στο 60΄ ο Λόρενς πάσαρε στον Καμαρά, που έδωσε την μπάλα με τον ώμο στον Σαλπιγγίδη κι εκείνος, με προβολή, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις