Τον Εστιάρτε ζήτησε για συνεργάτη ο Γκουαρντιόλα

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 18:23
EPA/J.L. CEREJIDO

O πρώην διεθνής Ισπανός πολίστας Μανουέλ Εστιάρτε.

A- A A+

Ο Γιόζεπ Γκουαρντιόλα ζήτησε από τη διοίκηση της Μπάγερν Μονάχου, της ομάδας που θα αποτελέσει τη νέα επαγγελματική στέγη του από το καλοκαίρι, να προσληφθεί ως συνεργάτης του ο πρώην διεθνής Ισπανός πολίστας Μανουέλ Εστιάρτε, ο οποίος ήταν ο εξ απορρήτων του και στην Μπαρτσελόνα.

Αυτό επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Γκουαρντιόλα, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Bild». Ο Ίβηρας τεχνικός ταξίδεψε από τη Νέα Υόρκη στη Ζυρίχη την περασμένη Τρίτη για να συναντήσει, μυστικά, τον πρόεδρο της βαυαρικής ομάδας, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε και τον τεχνικό διευθυντή, Ματίας Ζάμερ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο μέλλων τεχνικός της Μπάγερν ζήτησε τρεις βοηθούς, συμπεριλαμβανομένου του Εστιάρτε, «χρυσού» Ολυμπιονίκη της  υδατοσφαίρισης στην Ατλάντα το 1996 και βασικό μέλος του τεχνικού επιτελείου στην Μπαρτσελονα, επί ημερών Γκουαρντιόλα.

Άλλα θέματα της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Ζυρίχης, ήταν η ημερομηνία έναρξης των προπονήσεων και οι φιλικοί αγώνες που θα διεξάγει ο σύλλογος μετά την επίσημη ανάληψη καθηκόντων από τον Γκουαρντιόλα, την 1η Ιουλίου 2013. Αντίθετα, η συζήτηση δεν περιστράφηκε στο μεταγραφικό πεδίο, όπως διαβεβαίωσε ο Ισπανός τεχνικός στις δηλώσεις του προς την «Bild».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις