Στην Μπάγερν ο Γκουαρντιόλα

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013 18:18
REUTERS/ALBERT GEA

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

A- A A+

Ο προπονητής που κατέκτησε τα πάντα σε διασυλλογικό επίπεδο με την Μπαρτσελόνα, ο Πεπ Γκουαρντιόλα, θα είναι ο τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου την προσεχή τριετία, καθώς η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών ανακοινώθηκε επίσημα.

Ο 41χρονος Ισπανός τεχνικός θα οδηγήσει τη βαυαρική ομάδα έως το 2016, με τον Γιούπ Χάινκες να αποτελεί παρελθόν στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Το «γάμο» μεταξύ των δύο πλευρών ανακοίνωσε επισήμως η ομάδα του Μονάχου μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της (www.fcbayern.telekom.de).

«Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους προπονητές στον κόσμο και είμαστε σίγουροι ότι θα κάνει όχι μόνο την Μπάγερν Μονάχου, αλλά και ολόκληρο το γερμανικό ποδόσφαιρο να λάμψει,» υπογράμμισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του γερμανικού συλλόγου, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, και πρόσθεσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που καταφέραμε να κερδίσουμε τον εξπέρ του ποδοσφαίρου, Πεπ Γκουαρντιόλα, τον οποίο προσέγγιζαν πολλοί φημισμένοι σύλλογοι».

Να σημειωθεί ότι εκτός από την Μπάγερν, ο Ισπανός φερόταν να βρίσκεται στο «στόχαστρο» συλλόγων της Πρέμιερ Λιγκ, όπως η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Σίτι, της Μίλαν και της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Γκουαρντιόλα έμεινε τέσσερα χρόνια (2008-2012) στον πάγκο της Μπαρτσελόνα και οδήγησε σ' αυτό το διάστημα την ομάδα στην κατάκτηση 14 τροπαίων, συμπεριλαμβανομένων δύο Τσάμπιονς Λιγκ και τριών πρωταθλημάτων Ισπανίας. Η πρόσληψή του από την Μπάγερν Μονάχου είναι το βασικό θέμα στα γερμανικά ΜΜΕ, με την «Bild» να αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι η υπογραφή του κάνει «αίσθηση στην Μπουντεσλίγκα» και το «Kicker» να τονίζει ότι «μπορούσε να επιλέξει τον επόμενο σύλλογο της καριέρας του και αποφάσισε υπέρ της Μπάγερν. Οι πολυνίκες πρωταθλητές (22 τίτλοι) παίρνουν έναν παγκόσμιας κλάσης προπονητή, ο οποίος άφησε το στίγμα του στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα, συμπεριλαμβανομένου ενός... βουνού από τίτλους».

Ο παλαίμαχος επιθετικός και νυν στέλεχος της Μπάγερν, Ούλι Χένες, εξέφρασε την άποψη ότι η ομάδα πρέπει να κερδίσει τίτλους στους τελευταίους μήνες της προπονητικής καριέρας του Χάινκες, στη διάρκεια της οποίας ο Γερμανός τεχνικός κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς και δύο πρωταθλήματα και ισάριθμα Κύπελλα Γερμανίας το διάστημα της πρώτης θητείας του στους Βαυαρούς (1987-1991).

«Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες στον Γιούπ Χάινκες και θα είμαστε ενθουσιασμένοι αν η ομάδα μπορέσει να παρουσιάσει στον προπονητή έναν λαμπερό αποχαιρετισμό, που του αξίζει. Μόνο ένας προπονητής του διαμετρήματος ενός Πεπ Γκουαρντιόλα μπορεί να είναι ένας επαρκής διάδοχος για τον Γιούπ Χάινκες» κατέληξε ο Χένες.

Τον ενθουσιασμό του για την πρόσληψη του Πεπ Γκουαρντιόλα εξέφρασε και ο επίτιμος πρόεδρος της Μπάγερν, Φραντς Μπεκενμπάουερ. «Ματίας Ζάμερ και Γκουαρντιόλα. Δεν ξέρω αν μπορείς να βρεις ένα καλύτερο τιμ» υπογράμμισε μεταξύ άλλων στο «Sky TV» ο «Κάιζερ» του γερμανικού ποδοσφαίρου για τον αθλητικό διευθυντή του συλλόγου και παλαίμαχο διεθνή με την εθνική Γερμανίας, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η πρόσληψη του Γκουαρντιόλα αποτελεί απόδειξη του αυξημένου κύρους της Μπάγερν στο ποδόσφαιρο.

Εν τω μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος της Ντόρτμουντ, Χανς-Γιόακιμ Βάτσκε, συνεχάρη την Μπάγερν για την επιτυχία της, τονίζοντας: «Νομίζω ότι είναι θαυμάσιο. Συγχαρητήρια στην Μπάγερν γι' αυτό το "χτύπημα"... Είναι εξαιρετικά καλό για ολόκληρο το πρωτάθλημα, επειδή ο πλανήτης μπορεί να δει ότι διαθέτει έναν τέτοιο προπονητή. Η πίεση στην Μπάγερν για επιτυχίες σίγουρα δεν θα είναι λιγότερη, ως αποτέλεσμα αυτού».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις