Το Google Glass στο eBay

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 10:28
Reuters/HANDOUT

Το Google Glass, τα έξυπνα γυαλιά της Google.

 

A- A A+

Μπορεί επίσημα να έχει ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά του (θεωρείται ότι θα κυκλοφορήσει σε έναν περίπου χρόνο), ωστόσο το Google Glass έκανε ένα γρήγορο «πέρασμα» από το δημοφιλές site δημοπρασιών eBay, πριν «κατεβεί», κατά πάσα πιθανότητα κατόπιν σχετικού αιτήματος της Google.

Τα πρωτοποριακά «γυαλιά» της Google θεωρείται ότι θα κοστίζουν γύρω στα 1.500 δολάρια, και μάλλον θα εμφανιστούν στην αγορά κατά τα τέλη του 2013. Η Google έχει ανακοινώσει πως θα προσκαλέσει κάποια άτομα να συμμετέχουν σε ένα δοκιμαστικό πρόγραμμα για να εξακριβωθεί πώς αντιδρά ένας κοινός χρήστης στο χειρισμό της συσκευής. Ωστόσο, κάποιος στο Κλίβελαντ του Οχάιο ισχυρίστηκε πως μπορεί να διαθέσει προς πώληση ένα ζευγάρι (πιθανώς στο πλαίσιο ενός τέτοιου προγράμματος) με τις προσφορές να ανεβάζουν την τιμή (που ξεκίνησε στα 1.500 δολάρια) στα 15.900 δολάρια.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, είχε επιλεγεί ως «δοκιμαστής» για τη συσκευή της Google, και προσέφερε στους επίδοξους αγοραστές ένα ολοκαίνουριο, αχρησιμοποίητο ζευγάρι γυαλιών Google Glass της Google. «Θα παραστώ προσωπικά για να παραλάβω το ζευγάρι μου στο event λανσαρίσματος του Project Glass της Google στο Λος Άντζελες ή τη Νέα Υόρκη, που θα λάβει χώρα λίγο μετά τις 27 Φεβρουαρίου.

REUTERS/HANDOUT

Τα πρωτοποριακά «γυαλιά» της Google θεωρείται ότι θα κοστίζουν γύρω στα 1.500 δολάρια, και μάλλον θα εμφανιστούν στην αγορά κατά τα τέλη του 2013.

Όσον αφορά τα χρώματα, αυτά θα ποικίλλουν, αν έχω περιθώριο επιλογής θα διαλέξω το χρώμα της προτίμησής σας. Το κόστος αγοράς των γυαλιών είναι 1.500 δολάρια, οπότε προφανώς από εκεί ξεκινώ τη δημοπρασία» ανέφερε σχετικά ο επίδοξος πωλητής στη δημοπρασία, υποσχόμενος ταχυδρομική αποστολή του «πακέτου» με δικά του έξοδα.

Όσον αφορά το εν λόγω δοκιμαστικό πρόγραμμα της Google, είναι ασαφές το αν οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να μεταπωλήσουν τα γυαλιά- ωστόσο σίγουρα το περιστατικό αποτελεί απόδειξη πως το φιλόδοξο πρόγραμμα της Google έχει αποκτήσει ήδη μεγάλο και φανατικό κοινό.

Μιλώντας στην TED, ο συνιδρυτής της Google, Σεργκέι Μπριν, χαρακτήρισε τη χρήση των high tech γυαλιών ως μια πιο «φυσική» δραστηριότητα από το συνεχές τσεκάρισμα του smartphone, που το παρομοίασε με μία ενοχλητική συνήθεια όπως ένα «νευρικό τικ» ή το κάπνισμα, τη στιγμή που το Google Glass θα ανοίξει νέους, διασκεδαστικούς ορίζοντες «εξερεύνησης» του κόσμου.

Αναφερόμενος στο περιστατικό της δημοπρασίας στο eBay, είπε πως τα γυαλιά θα κυκλοφορήσουν πριν τα τέλη του έτους, θα κοστίζουν 1.500 δολάρια και ο κόσμος «δεν πρέπει να εμπιστεύεται» ζευγάρια που εμφανίζονται στο eBay.

Προτεινόμενα για εσάς