Αρνείται η Γαλλία να διαπραγματευτεί με τους απαγωγείς στη Νιγηρία

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013 17:41
REUTERS/PHILIPPE WOJAZER

Ο γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

 

A- A A+

H Γαλλία δεν διαπραγματεύεται με τους ενόπλους που ισχυρίζονται ότι ανήκουν στην νιγηριανή ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ και έχουν απαγάγει επτά μέλη της ίδιας οικογένειας, όπως δήλωσε ο γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Οι τρεις ενήλικοι και τα τέσσερα παιδιά, υπήκοοι Γαλλίας, απήχθησαν στο βόρειο Καμερούν κοντά στα σύνορα με τη Νιγηρία την περασμένη εβδομάδα και πιστεύεται ότι έχουν μεταφερθεί από τους απαγωγείς τους στη Νιγηρία.

«Δεν διαπραγματευόμαστε πάνω σε αυτή τη βάση, με τέτοιες οργανώσεις», δήλωσε ο υπουργός στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Οι δηλώσεις του ακολουθούν την ανάρτηση βίντεο χθες από την Μπόκο Χαράμ, στο οποίο απειλούν να εκτελέσουν τους γάλλους ομήρους αν δεν απελευθερωθούν ισλαμιστές κρατούμενοι στη Νιγηρία και το Καμερούν.

REUTERS

«Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα δυνατά μέσα για να εξασφαλίσουμε την απελευθέρωση των ομήρων, αυτών και άλλων Γάλλων, αυτό κάνουμε», πρόσθεσε ο Λε Ντριάν. «Αλλά δεν παίζουμε το παιχνίδι της διαπραγμάτευσης, διότι πρόκειται για τρομοκράτες».

Στο βίντεο φαίνονται οι όμηροι, ανάμεσα στου οποίους τέσσερα αγόρια, περιστοιχισμένοι από τρεις ενόπλους με καλυμμένα τα πρόσωπα.

«Ο πρόεδρος της Γαλλίας έχει κηρύξει πόλεμο στο Ισλάμ και εμείς πολεμούμε παντού», ακούγεται να λέει ένας από τους απαγωγείς, που ισχυρίζεται ότι είναι μέλος της Μπόκο Χαράμ.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή