Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για τους γάλλους απαχθέντες στο Καμερούν

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013 12:02
A- A A+

Σύγχυση επικρατεί σχετικά με τις πληροφορίες για την απελευθέρωση των επτά γάλλων ομήρων, μελών της ίδιας οικογένειας, οι οποίοι απήχθησαν την Τρίτη στο Καμερούν και μεταφέρθηκαν στη Νιγηρία.

Εκπρόσωπος του νιγηριανού στρατού διέψευσε τις πληροφορίες, ενώ ο γάλλος υπουργός για τους Παλαιούς Πολεμιστές Καντέρ Αρίφ, που είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης ότι οι όμηροι απελευθερώθηκαν, λίγα λεπτά αργότερα ανακάλεσε λέγοντας ότι δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαιώση.

Στη συνέχεια και το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε διάψευση. «Αφού ελέγξαμε με τις πρεσβείες μας, αυτές οι πληροφορίες μοιάζουν αβάσιμες. Οι κυβερνήσεις των εμπλεκόμενων χωρών, κυρίως τη Νιγηρία και το Καμερούν, τις έχουν επίσης αρνηθεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ντιντιέ Λε Μπρετ.

Εν τω μεταξύ, το Reuters, επικαλούμενο νιγηριανή στρατιωτική πηγή, μετέδωσε ότι νιγηριανές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει τους απαγωγείς στο κρατίδιο Μπόρνο και προσπαθούν να απελευθερώσουν τους ομήρους.

Το πρώι, γαλλικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι οι επτά όμηροι  βρέθηκαν ζωντανοί από τις νιγηριανές αρχές σε ένα σπίτι στην περιοχή του Ντίκουα, στη βόρεια Νιγηρία.

«Οι όμηροι είναι σώοι και αβλαβείς και βρίσκονται στα χέρια των νιγηριανών αρχών. Βρέθηκαν εγκαταλελειμμένοι σε σπίτι στην τοποθεσία Ντίκουα, σε απόσταση εκατό χιλιομέτρων από τα σύνορα με τον Νίγηρα», σύμφωνα με αξιωματικό του στρατού του Καμερούν που επικαλέστηκε το κανάλι BFM.

Οι όμηροι, τέσσερα παιδιά και τρεις ενήλικες, είχαν απαχθεί από ισλαμιστές αντάρτες στη διάρκεια τουριστικής απίσκεψης στοεθνικό πάρκο Ουάζα κοντά στα σύνορα Καμερούν - Νιγηρίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή