Να αποχωρήσουν από το βόρειο Καμερούν κάλεσε η Γαλλία τους πολίτες της

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013 15:31
A- A A+

Η Γαλλία κάλεσε τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το βόρειο Καμερούν «το συντομότερο δυνατόν», μετά την απαγωγή χθες επτά υπηκόων της, μελών της ίδιας οικογένειας.

Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό απαγωγής αλλοδαπών στο βόρειο Καμερούν, πρώην αποικία της Γαλλίας. Οι απαχθέντες φέρονται να ήταν τουρίστες, τρεις ενήλικες και τέσσερα παιδιά.

Παράλληλα, σύμφωνα με τοπικό κυβερνήτη που επικαλείται το Reuters, μέλη των γαλλικών ειδικών δυνάμεων πέρασαν στο Καμερούν από τη βάση τους στο Τσαντ προκειμένου να βοηθήσουν στις έρευνες για τον εντοπισμό των απαχθέντων.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε στον ιστότοπό του ότι συνιστάται στους γάλλους πολίτες «να μην μεταβούν στο βόρειο Καμερούν ούτε στα σύνορα με τη Νιγηρία, μέχρι νεωτέρας».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών του Καμερούν, οι ισλαμιστές αντάρτες πιστεύεται ότι έχουν διαφύγει με τους απαχθέντες στη Νιγηρία.

Μιλώντας στην τηλεόραση, ο γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν δήλωσε ότι οι υποψίες στρέφονται στη νιγηριανή ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, αλλά ότι δεν υπάρχει σαφής σύνδεση με την επέμβαση της Γαλλίας στο Μάλι.

Χθες, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι οι απαγωγές δεν θα επηρεάσουν τη γαλλική στρατιωτική επιχείρηση στο Μάλι.

REUTERS

Η απαγωγή πραγματοποιήθηκε τρεις ημέρες μετά από αυτήν των επτά ξένων εργαζόμενων – ανάμεσά τους κι ένας Έλληνας - σε κατασκευαστική εταιρεία στη βόρεια Νιγηρία, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε ένα σκέλος της Μπόκο Χαράμ, η νιγηριανή ισλαμιστική οργάνωση Ανσάρου που έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (AQMI).
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή