Τσάμπιονς Λιγκ: Ντέρμπι στο Μιλάνο

Μίλαν εναντίον Μπαρτσελόνα σε «κλασική» ευρωπαϊκή μονομαχία
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013 10:31
EPA/MATTEO BAZZI

Ο προπονητής της Μίλαν Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μιλά στους παίκτες του κατά την προπόνηση της ιταλικής ομάδας εν όψει του αγώνα με τη Μπαρτσελόνα για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

A- A A+

Ένα σούπερ ντέρμπι και μια, θεωρητικά, «άχρωμη» αναμέτρηση περιλαμβάνει η αποψινή βραδιά στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τη Μίλαν να υποδέχεται την Μπαρτσελόνα και τη Γαλατασαράι να φιλοξενεί τη Σάλκε.

YOUTUBE/MILANCHANNEL

Ο Μ. Αλέγκρι για την Μπαρτσελόνα

Η ομάδα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν διάγει και την καλύτερη στιγμή της ιστορίας της αλλά βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο και προσπαθεί να καλύψει το πολύ άσχημο ξεκίνημα στη σεζόν. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι κρατήθηκε με «νύχια δόντια» στην τεχνική ηγεσία και η ομάδα εμφανίζει βελτίωση, που όμως είναι αμφίβολο αν αρκεί απέναντι στην κλάση και την ποιότητα των «μπλαουγκράνα».

Ο Μπαλοτέλι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής (συμμετείχε με τη Μάντσεστερ Σίτι) και αυτό στερεί την ομάδα του Μιλάνου από ένα πολύ μεγάλο όπλο, ενώ ο Ντε Γιονγκ είναι τραυματίας και οι Ρομπίνιο, Μπονέρα, Ελ Σαραουί αμφίβολοι.

YOUTUBE/FC BARCELONA

O Z. Ρόουρα για τη Μίλαν

Από την πλευρά του, ο Ζόρντι Ρόουρα που αντικαθιστά τον Τίτο Βιλανόβα, δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Βίγια και Αντριάνο, επιστρέφει όμως ο Τσάβι και αυτό αντισταθμίζει και με το παραπάνω τις δύο απώλειες.

Στην Κωνσταντινούπολη, η ιδιαιτέρως ενισχυθείσα τον Ιανουάριο Γαλατασαράι (Ντρογκμπά, Σνάιντερ) θα επιδιώξει μια «καθαρή» νίκη απέναντι στους «βασιλικούς μπλε» για να θέσει τις βάσεις της πρόκρισης στους «οκτώ» της διοργάνωσης.

Η Σάλκε διανύει περίοδο αγωνιστικής κρίσης, ο Χούουμπ Στέφενς απολύθηκε αλλά ο Γενς Κέλερ δεν κατόρθωσε να αλλάξει και πολλά πράγματα, με αποτέλεσμα η ομάδα του Γκελζενκίρχεν να έχει κατρακυλήσει στο πρωτάθλημα (ένατη) και να έχει αποκλειστεί στο Κύπελλο.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είναι τραυματίας και δεν θα παίξει, όπως και οι Αφελάι, Μάρικα, Ουτσίντα, στον αντίποδα όμως επανέρχεται ο Χούντελαρ, τον οποίο θα πλαισιώσει ο Μπάστος που μαζί με τον Ολλανδό δημιουργούν ένα πολύ καλό επιθετικό δίδυμο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις