Αθλητικά
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013 10:31

Τσάμπιονς Λιγκ: Ντέρμπι στο Μιλάνο

Ένα σούπερ ντέρμπι και μια, θεωρητικά, «άχρωμη» αναμέτρηση περιλαμβάνει η αποψινή βραδιά στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τη Μίλαν να υποδέχεται την Μπαρτσελόνα και τη Γαλατασαράι να φιλοξενεί τη Σάλκε, στο πλαίσιο της φάσης των «16».

Ένα σούπερ ντέρμπι και μια, θεωρητικά, «άχρωμη» αναμέτρηση περιλαμβάνει η αποψινή βραδιά στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τη Μίλαν να υποδέχεται την Μπαρτσελόνα και τη Γαλατασαράι να φιλοξενεί τη Σάλκε.

Η ομάδα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν διάγει και την καλύτερη στιγμή της ιστορίας της αλλά βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο και προσπαθεί να καλύψει το πολύ άσχημο ξεκίνημα στη σεζόν. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι κρατήθηκε με «νύχια δόντια» στην τεχνική ηγεσία και η ομάδα εμφανίζει βελτίωση, που όμως είναι αμφίβολο αν αρκεί απέναντι στην κλάση και την ποιότητα των «μπλαουγκράνα».

Ο Μπαλοτέλι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής (συμμετείχε με τη Μάντσεστερ Σίτι) και αυτό στερεί την ομάδα του Μιλάνου από ένα πολύ μεγάλο όπλο, ενώ ο Ντε Γιονγκ είναι τραυματίας και οι Ρομπίνιο, Μπονέρα, Ελ Σαραουί αμφίβολοι.

Από την πλευρά του, ο Ζόρντι Ρόουρα που αντικαθιστά τον Τίτο Βιλανόβα, δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Βίγια και Αντριάνο, επιστρέφει όμως ο Τσάβι και αυτό αντισταθμίζει και με το παραπάνω τις δύο απώλειες.

Στην Κωνσταντινούπολη, η ιδιαιτέρως ενισχυθείσα τον Ιανουάριο Γαλατασαράι (Ντρογκμπά, Σνάιντερ) θα επιδιώξει μια «καθαρή» νίκη απέναντι στους «βασιλικούς μπλε» για να θέσει τις βάσεις της πρόκρισης στους «οκτώ» της διοργάνωσης.

Η Σάλκε διανύει περίοδο αγωνιστικής κρίσης, ο Χούουμπ Στέφενς απολύθηκε αλλά ο Γενς Κέλερ δεν κατόρθωσε να αλλάξει και πολλά πράγματα, με αποτέλεσμα η ομάδα του Γκελζενκίρχεν να έχει κατρακυλήσει στο πρωτάθλημα (ένατη) και να έχει αποκλειστεί στο Κύπελλο.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είναι τραυματίας και δεν θα παίξει, όπως και οι Αφελάι, Μάρικα, Ουτσίντα, στον αντίποδα όμως επανέρχεται ο Χούντελαρ, τον οποίο θα πλαισιώσει ο Μπάστος που μαζί με τον Ολλανδό δημιουργούν ένα πολύ καλό επιθετικό δίδυμο.