Θέατρο: Ανοιχτό εισιτήριο για τις περίπλοκες διαδρομές του νου

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013 11:04
A- A A+

Τέσσερις μοναχικές γυναίκες, αποφασισμένες να αλλάξουν τη ζωή τους, χάνονται στα μονοπάτια του φόβου αυτής της αλλαγής, αναβάλλοντας συνεχώς το μελλοντικό ταξίδι που ονειρεύονται.

Σαν μια παιχνιδιάρικη ανασκαφή στον ανθρώπινο νου, ένα από τα πιο αγαπημένα έργα του νεοελληνικού ρεπερτορίου, το «Με δύναμη από την Κηφισιά» των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά, παρουσιάζεται από τον θεατρικό οργανισμό «Ακροπόλ», στο θέατρο «Ροές», από σήμερα, Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου.

Επιθυμώντας να αλλάξουν τη ζωή τους μέσα από μικρές και μεγάλες αποφάσεις, η Φωτεινή, η Μάρω, η Αλέκα και η Ηλέκτρα σαρκάζουν και αυτοσαρκάζονται, εκφράζοντας τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Σαν μια παιχνιδιάρικη ανασκαφή στον ανθρώπινο νου, ένα από τα πιο αγαπημένα έργα του νεοελληνικού ρεπερτορίου, το «Με δύναμη από την Κηφισιά» των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά, παρουσιάζεται από τον θεατρικό οργανισμό «Ακροπόλ», στο θέατρο «Ροές»

Υπογράφοντας τη σκηνοθεσία της παράστασης, η Έρση Βασιλικιώτη σημειώνει: «Ένα μελλοντικό ταξίδι στην Ταϋλάνδη, που θα σημάνει το ξεκίνημα μιας νέας ζωής, απελευθερωμένης από τα  δεσμά του παρελθόντος, γίνεται ο άξονας των μικροσυγκρούσεων ανάμεσα στις τέσσερις γυναίκες. Η ημερομηνία του μετατίθεται ανάλογα με τις ανομολόγητες ερωτικές και συναισθηματικές προσδοκίες της κάθε μίας. Η Ταϋλάνδη λειτουργεί σαν σύμβολο της αρχέγονης ανάγκης του ανθρώπου για αλλαγή, και συγχρόνως σαν σύμβολο του φόβου γι’ αυτήν την αλλαγή.

Το έργο, δουλεμένο με μιαν αξιοθαύμαστη τεχνική, απογειώνεται από τον ρεαλισμό και τη φαινομενική καθημερινότητα και ταξιδεύει τον θεατή σε περίπλοκα μονοπάτια του νου μέσα από την ελαφράδα του παιχνιδιού».

Ταυτότητα παράστασης

Τέσσερις μοναχικές γυναίκες, αποφασισμένες να αλλάξουν τη ζωή τους, χάνονται στα μονοπάτια του φόβου αυτής της αλλαγής, αναβάλλοντας συνεχώς το μελλοντικό ταξίδι που ονειρεύονται.

Σκηνοθεσία: Έρση Βασιλικιώτη, σκηνικά - κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης, κινησιολογία: Κωνσταντίνος Κατσαμάκης, μουσική: Κωνσταντίνος Βόμβολος, φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα, βοηθός σκηνοθέτη: Στέλιος Πάτσιας. Παίζουν: Τζίνα Θλιβέρη, Νάντια Μαργαρίτη, Νίκη Παλληκαράκη, Γιώτα Φέστα.

Πληροφορίες

Θέατρο «Ροές», Ιάκχου 16 - Γκάζι, τηλ.: 210 3479169. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη και Κυριακή: 19.00, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο: 21.00. Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος: 17 ευρώ, φοιτητικό – νεανικό: 12 ευρώ, φοιτητές θεατρικών σπουδών και σπουδαστές δραματικών σχολών: 6 ευρώ (περιορισμένος αριθμός θέσεων). Προπώληση εισιτηρίων: θέατρο «Ακροπόλ» (Ιπποκράτους 9 - 11), θέατρο «Ροές», καταστήματα Public, τηλεφωνικά: 210 7234567, ηλεκτρονικά: www.ticketservices.gr.

 

Προτεινόμενα για εσάς