Γαλλία: Εταιρεία επεξεργασίας κρεάτων στο επίκεντρο της έρευνας για το κρέας αλόγου

Κατηγορείται από την κυβέρνηση ότι γνώριζε το ζήτημα και δεν έδρασε αναλόγως
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013 19:27
REUTERS/CHRISTIAN HARTMANN

Ένα άλογο και ο χάρτης της Γαλλίας ως διακοσμητικά στοιχεία εστιατορίου στη Γαλλία.

A- A A+

Κρέας το οποίο έφερε σήμανση βοδινού, εν γνώσει ότι θα μπορούσε να περιέχει κρέας αλόγου, πωλούσε η γαλλική εταιρεία επεξεργασίας κρέατος Spanghero, ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνηση.

Η άδεια της επιχείρησης είναι πολύ πιθανόν να ανακληθεί από το γαλλικό υπουργείο Γεωργίας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται, όπως δήλωσε ο υπουργός Καταναλωτικών Υποθέσεων της Γαλλίας Μπενουά Αμόν.

REUTERS

Η Spanghero είναι μέρος της παραγωγικής και εμπορικής αλυσίδας μέσω της οποίας κρέας αλόγου πωλήθηκε εντός συσκευασιών προϊόντων βοδινού, σε ένα σκάνδαλο στο οποίο έχουν εμπλακεί ήδη, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, 16 ευρωπαϊκές χώρες.

Μέχρι στιγμής, η εταιρεία Spanghero αρνείται τις κατηγορίες, σημειώνοντας ότι καθ' όλη την πορεία από την προμήθεια μέχρι τη μεταπώληση του κρέατος θεωρούσε και είχε διαβεβαιώσεις ότι επρόκειτο για βόειο και όχι για κρέας αλόγου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή