Αφιέρωμα στον Ρίτσαρντ Φίλιπς Φάινμαν

Ίδρυμα Ευγενίδου
Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013 16:00
© CERN/SCIENCE PHOTO LIBRARY
A- A A+

Εκδήλωση - αφιέρωμα στον Ρίτσαρντ Φίλιπς Φάινμαν διοργανώνει το ίδρυμα Ευγενίδου τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στο Ψηφιακό Πλανητάριο, τιμώντας τον μεγάλο φυσικό, με την ευκαιρία της επετείου των 25 χρόνων από τον θάνατό του.

Το ειδικό αφιέρωμα με τίτλο «Η βαρύτητα του Φάινμαν: αφιέρωμα στον μεγάλο Φυσικό» θα ξεκινήσει στις 18.30 με προβολή βίντεο, το οποίο θα δώσει έμφαση στον δάσκαλο και ομιλητή Φάινμαν.

Στη συνέχεια ο Εμμανουήλ Δρης, ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ θα αναφερθεί, σε ομιλία του, στον επιστήμονα Feynman και λίγο μετά ο φυσικός και εκπαιδευτικός  Απόστολος Τούρνας θα τον σκιαγραφήσει ως δάσκαλο και «αντισυμβατικό» χαρακτήρα.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με αποσπάσματα από το θεατρικό μονόπρακτο «QeD» ή «Τι απέδειξε ο κ. Φάινμαν» το οποίο θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης.

Το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να περιδιαβεί την έκθεση η οποία φιλοξενείται στους ισόγειους χώρους και στη βιβλιοθήκη του Ιδρύματος και περιλαμβάνει  βιβλία του ίδιου του Φάινμαν, αλλά και άλλων συγγραφέων, καθώς και πόστερ με τις σπουδαιότερες στιγμές από τη ζωή του.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. Απαραίτητα είναι όμως τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα ξεκινήσει από τις 17:30 της ίδιας ημέρας (Ταμείο Πλανηταρίου).

Προτεινόμενα για εσάς