Πυρά βουλευτών κατά ΕΛΒΟ για προμήθεια στρατιωτικών οχημάτων

Τρίτη, 03 Ιουνίου 2003 16:50
A- A A+

Εντονη κριτική για τη διαδικασία που ακολουθεί στην επιλογή εταιρείας για την προμήθεια κλειστών τεθωρακισμένων οχημάτων για τις ανάγκες του ΓΕΣ, δέχθηκε από βουλευτές όλων των κομμάτων η ΕΛΒΟ.

Ειδικότερα, κατηγόρησαν το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΒΟ -εταιρείας όπου το 51% των μετοχών έχει το ελληνικό δημόσιο και 47,5% ο όμιλος Μυτιληναίου ΑΕ- ότι κατευθύνει την όλη διαδικασία ώστε να επιλεγεί η εταιρεία MA General (αμερικανοϊσραηλινών συμφερόντων) με την οποία η ΕΛΒΟ έχει συνεργασία στη συμπαραγωγή του οχήματος Hamer.

Το θέμα ήρθε στη Βουλή μετά από καταγγελία της ελληνικής εταιρείας ΝΑΜΚΟ, η οποία εκπροσωπεί την ισπανική URO, ότι δεν έγινε διεθνής διαγωνισμός και προεπιλέχθηκαν από την ΕΛΒΟ τρεις εταιρείες, με τέτοιο τρόπο ώστε οικονομικά ευνοϊκότερη να εμφανιστεί η MA General.

Το μέλος του δ.σ. της ΕΛΒΟ Φ. Σπυράκος δήλωσε ότι η ΝΑΜΚΟ είχε αποκλειστεί γιατί είναι οικονομικά αναξιόπιστη και βρίσκεται σε πτώχευση.

Μόνο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Φ. Παπαδέλης, εξέφρασε την άποψη ότι «η ΝΑΜΚΟ είναι αναξιόπιστη. Δεν πρέπει να κατηγορείται η ΕΛΒΟ. Αν κάποιος πρέπει να κατηγορηθεί είναι η κυβέρνηση», και πρότεινε να κληθεί ο υπουργός Αμυνας να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή