«Άχρωμη» η Εθνική, 0-0 με Ελβετία

Τις 100 συμμετοχές με την Εθνική έφτασε ο Κατσουράνης
Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 23:22
ICON PRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Φάση από το φιλικό αγώνα μεταξύ της Εθνικής Ελλάδος και του αντίστοιχου συγκροτήματος της Ελβετίας. Στη φωτογραφία ο Έλληνας διεθνής Σπυρόπουλος.

A- A A+

Δεν προσφερόταν για συμπεράσματα ο αποψινός φιλικός αγώνα της Εθνικής ομάδας απέναντι στην Ελβετία, που έληξε 0-0 στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης».

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εμφανίστηκε «άκεφο», απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν έδειξε καλύτερη εικόνα, όμως το βέβαιο είναι ότι η «γαλανόλευκη» θα πρέπει να εμφανιστεί μεταμορφωμένη προς το καλύτερο σε 44 βράδια από απόψε, όταν στις 22 Μαρτίου θα αντιμετωπίσει στη Ζένιτσα τη Βοσνία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

Η ελληνική ομάδα είχε διάθεση αλλά από φαντασία και επιθετική ανάπτυξη λίγα πράγματα. Στα θετικά, ωστόσο, η σταθερά καλή ανασταλτική λειτουργία της, που σε άλλο ένα παιχνίδι δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις. Για να νικήσεις όμως πρέπει να σκοράρεις, κι εδώ οι διεθνείς έχουν θέμα.

Ο Φερνάντο Σάντος ξεκίνησε με τους Καραγκούνη και Κατσουράνη, ενώ ο Μανωλάς ήταν επίσης βασικός και θα μπορούσε να υπολογιστεί στα «κέρδη» του αγώνα, αφού φάνηκε να «κουμπώνει» καλά με τον Παπασταθόπουλο.

Η ελληνική ομάδα είχε διάθεση αλλά από φαντασία και επιθετική ανάπτυξη λίγα πράγματα

Η Εθνική ξεκίνησε με διάθεση, στο πρώτο εικοσάλεπτο είχε διάθεση, πίεσε ψηλά και έτρεξε, διατήρησε την υπεροχή αλλά δεν απείλησε ιδιαίτερα, εκτός της φάσης στο 4ο λεπτό, όταν ο Μήτρογλου μόνος και ανενόχλητος στο ύψος του πέναλτι έπιασε άστοχη κεφαλιά στη σέντρα του Σαλπιγγίδη.

Μετά το πρώτο ημίωρο ο αρχικός ενθουσιασμός κόπασε και οι Ελβετοί βρήκαν την ευκαιρία να κυκλοφορήσουν την μπάλα αλλά χωρίς να γίνουν απειλητικοί, εκτός του ακυρωθέντος γκολ του Τζουρού στο 34ο λεπτό, όπου όμως ο σκόρερ έχει υποπέσει σε επιθετικό φάουλ στον Τοροσίδη.

Η είσοδος των Φορτούνη και Ταχτσίδη έδωσε φρεσκάδα και ξεκούραστα πόδια, όμως και πάλι το επιθετικό πρόβλημα δεν λύθηκε. Ο Σάντος «ανακάτεψε την τράπουλα», έβαλε λίγο αργότερα και τους Αθανασιάδη, Κονέ, μετέτρεψε το σχηματισμό σε 4-3-3 από 4-4-2 αλλά τίποτα…

ΕΠΟ

Ενδεικτικό της μετριότητας του αγώνα είναι ότι η πρώτη φάση στο δεύτερο ημίχρονο καταγράφηκε στο 81ο λεπτό, με τον Καρνέζη να ίπταται για να αποκρούσει το μακρινό σουτ του Φερνάντες και πέραν τούτου ουδέν…

Πριν από την έναρξη του αγώνα η UEFA τίμησε τον Κατσουράνη, που απόψε έγινε ο τέταρτος διεθνής ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Εθνικής που φτάνει τις 100 συμμετοχές.

Επίσης, οι διεθνείς κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων της «Θύρας 7».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις