Ανεκόπη η πορεία ναυτεργατών προς το υπουργείο Ναυτιλίας

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 11:26
NAFTEMPORIKI.GR

Ισχυρές δυνάμεις του λιμενικού και της αστυνομίας ανέκοψαν την πορεία ναυτεργατών προς το υπουργείο Ναυτιλίας.

A- A A+

Ειδικές δυνάμεις του λιμενικού σώματος, άνδρες των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ ανέκοψαν την πορεία ναυτεργατών προς το υπουργείο Ναυτιλίας, καθώς κρατούν κλειστή πύλη του λιμανιού στην ακτή Βασιλειάδη, που οδηγεί στο κτήριο.

Οι διαδηλωτές, που ξεκίνησαν πορεία από την προβλήτα Ε3 απέναντι από τον Άγιο Διονύσιο, βρέθηκαν σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από το υπουργείο και αποφάσισαν να στείλουν το ψήφισμά τους με φαξ, καθώς οι δυνάμεις του λιμενικού και της αστυνομίας τους απέκλεισαν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να τους επιτρέψουν να προσεγγίσουν το κτήριο.

Το παρών στην κινητοποίηση έδωσαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ -που έχουν κηρύξει 24ωρη παναττική απεργία για σήμερα-  και ΠΑΜΕ. Τετράωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 16:00, πραγματοποιούν, σε ένδειξη συμπαράστασης, και οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακό.

Την ίδια ώρα πάντως τα πλοία αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά για Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα, αν και τα δρομολόγια εκτελούνται με καθυστερήσεις.

Η επιστράτευση των ναυτεργατών έχει τεθεί σε ισχύ από τις 6 το πρωί.

ΠΝΟ: Πρωτοφανής βία και τρομοκρατία

ΠΝΟ
Ψήφισμα συγκέντρωσης ναυτεργατών - συνδικαλιστικών οργανώσεων

Ψήφισμα των ναυτεργατών, εν ενεργεία – συνταξιούχων, και των συνδικαλιστικών οργανώσεων που συγκεντρώθηκαν σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), η οποία συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το πρωί στις 05.00 προκειμένου να εξετάσει τις τελευταίες εξελίξεις, καταγγέλλει και καταδικάζει για μια ακόμη φορά την πολιτική επίταξη των ναυτεργατών, αλλά την «πρωτοφανή», όπως αναφέρει, «βία και τρομοκρατία που ασκήθηκε από την μεριά της κυβέρνησης προκειμένου να αποπλεύσουν τα πλοία από το λιμάνι».

«Οι χώροι του λιμανιού είχαν καταληφθεί από νωρίς το βράδυ από εκατοντάδες μονάδες των Μ.Α.Τ., των Ειδικών Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου με αυτό τον πιεστικό, αυταρχικό και βίαιο τρόπο και κόβοντας σε μερικές περιπτώσεις και τους κάβους πλοίων να οδηγήσουν τα σκάφη στο αγκυροβόλιο και στην Ακτή Βασιλειάδη ούτως ώστε μέσα στον στρατοκρατούμενο πλέον χώρο να αρχίσει η φορτοεκφόρτωση», σημειώνει η ΠΝΟ.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει «όσα πρωτάκουστα και πρωτοφανή διαδραματιστήκαν στο λιμάνι του Πειραιά» τα οποία, όπως τονίζει, «παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές καταδικασμένες στην μνήμη και στην συνείδηση του ελληνικού λαού».

Παράλληλα, η διοίκηση της ΠΝΟ αποφάσισε:

  • Να πάρει νέες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη διαφόρων μορφών αγώνα και με τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς προκειμένου να αναχαιτιστεί το κύμα αυτής της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής.
  • Τη συμμετοχή της στην προκηρυχθείσα 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ στις 20 Φεβρουαρίου.
  • Την πραγματοποίηση νέων απεργιακών κινητοποιήσεων όταν κατατεθεί στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο του ΥΝΑ.


Κ. Μουσουρούλης: Η πόρτα μου είναι ανοιχτή

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, δήλωσε πάντως ανοιχτός σε διάλογο με τους ναυτεργάτες.  «Η πόρτα μου είναι ανοιχτή να έρθουν να συζητήσουμε, ακόμη και σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε άλλες δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega o υπουργός τόνισε ότι «οι συνέπειες της ύφεσης δεν θεραπεύονται ούτε με κραυγές ούτε με συνθήματα» και επανέλαβε ότι «εξαντλήθηκε ο διάλογος». «Εύχομαι και ελπίζω να περάσουμε στη νομιμότητα», πρόσθεσε.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή