Χωρίς πλοία για πέμπτη ημέρα

Στο λιμάνι του Πειραιά πλοίο από την Κρήτη με ευπαθή προϊόντα
Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2013 07:21
Icon/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Δεμένα στα λιμάνια παραμένουν για πέμπτη ημέρα τα πλοία, λόγω των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

A- A A+

Συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα οι απεργιακές κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Ωστόσο, λίγο μετά από τις 6 τα ξημερώματα κατέπλευσε στον Πειραιά το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Φαιστός Palace», το οποίο μετέφερε νταλίκες φορτωμένες με ευπαθή αγροτικά προϊόντα από την Κρήτη.

Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτης 6 Φεβρουαρίου, μετά τη νέα 48ωρη απεργία την οποία αποφάσισε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ.

Όπως δήλωσε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του Σωματείου Ναυτικών Ελλάδος, Αντώνης Νταλακογιώργος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, στις 13.00 έχει προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι φορείς των εργαζομένων στο κομμάτι της ναυτιλίας, με στόχο τη σύμπτυξη κοινού μετώπου.

Από την πλευρά του πάντως ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης απέκλεισε, προς το παρόν, το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης για τους ναυτεργάτες. «Εάν η κάθε πλευρά δεν οχυρώνεται πίσω από τη δική της ρητορική είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε λύση», δήλωσε, σημειώνοντας πως όσο διαρκεί αυτός ο εποικοδομητικός διάλογος δεν τίθεται θέμα επιστράτευσης. Ωστόσο είπε «δεν μπορούμε να κλείνουμε τα αυτιά μας στις φωνές αγωνίας των νησιωτών».

Ο κ. Μουσουρούλης συγκάλεσε την Κυριακή το απόγευμα συνάντηση στο υπουργείο για την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων. Στη συνάντηση δεν προσήλθαν ωστόσο εκπρόσωποι της ΠΝΟ, θεωρώντας ότι θα έπρεπε πρώτα να υπάρξει μια θετική απάντηση στα αιτήματα των ναυτεργατών. Έτσι ο υπουργός συναντήθηκε μόνο με τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), ζητώντας τη συμβολή τους προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή