Απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστράτευσης για τους ναυτεργάτες ο Κ. Μουσουρούλης

«Θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση»
Κυριακή, 03 Φεβρουαρίου 2013 14:01
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΑΪΤΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Όπως είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση, τα περιθώρια είναι περιορισμένα, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης.

A- A A+

Απέκλεισε, προς το παρόν, το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης για τους ναυτεργάτες ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης σχολιάζοντας τη νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που εξήγγειλε η ΠΝΟ.

«Εάν η κάθε πλευρά δεν οχυρώνεται πίσω από τη δική της ρητορική είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε λύση», δήλωσε ο υπουργός επισημαίνοντας πως όσο διαρκεί αυτός ο εποικοδομητικός διάλογος δεν τίθεται θέμα επιστράτευσης. Ωστόσο είπε « δεν μπορούμε να κλείνουμε τα αυτιά μας στις φωνές αγωνίας των νησιωτών».

Το υπουργείο, υπογράμμισε, κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποκατασταθεί η συγκοινωνία των νησιών και πρόσθεσε ότι «όλοι γνωρίζουν τα προβλήματα του κλάδου, της ύφεσης και των δυσκολιών».

Όπως είπε ο υπουργός, θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση, τα περιθώρια είναι περιορισμένα, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης, ενώ πρόσθεσε ότι ο διάλογος συνεχίζεται καθώς τα προβλήματα είναι δεδομένα και για τις δύο πλευρές και για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και για τους έλληνες ναυτεργάτες.

Ο κ. Μουσουρούλης έχει καλέσει σε νέα συνάντηση τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αλλά και το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή