Γαλλία, Βρετανία, Ισπανία για την πάταξη του εμπορίου ναρκωτικών

Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2003 11:22
A- A A+

Εκπρόσωποι των υπουργείων Εσωτερικών της Βρετανίας και της Ισπανίας θα συνοδεύσουν το Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Νικολά Σαρκοζί στο ταξίδι του στην Κολομβία, αύριο και μεθαύριο, με σκοπό τη σύσταση αστυνομικού δικτύου για την πάταξη των ναρκωτικών, ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός.

Με τους Κολομβιανούς, Βρετανούς και Ισπανούς φίλους μας θα εγκαταστήσουμε ένα άρτιο αστυνομικό δίκτυο για την πάταξη της διακίνησης από τη ρίζα της, ώστε να μην περιμένουμε τα ναρκωτικά να φθάνουν στην Ευρώπη», δήλωσε ο Σαρκοζί στο ιδιωτικό ραδιόφωνο RTL.

Ο Γάλλος υπουργός θα υπογράψει με τις κολομβιανές αρχές συμφωνία «για την εξάλειψη της διακίνησης κοκαϊνης από τη ρίζα της, καθώς η Κολομβία είναι η πρώτη παραγωγός στον κόσμο. Η Κολομβία έχει μια κυβέρνηση που θέλει να συνεργαστεί για να παταχθεί η διακίνηση κοκαΐνης, καθώς παράγει κάθε χρόνο 750 τόννους», τόνισε.

Σύμφωνα με τη Γαλλία, το 30% της κοκαΐνης που παράγεται στην Κολομβία φθάνει στην Ευρώπη από τα δυτικά παράλιά της, κυρίως στις ισπανικές ακτές, ενώ το υπόλοιπό 70% μεταφέρεται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή