Yψηλών θερμοκρασιών συνέχεια στην Ευρώπη

Κίνδυνος για ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας
Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2003 15:38

A- A A+

Στο Παρίσι κατά την διάρκεια της νύκτας καταγράφηκε η υψηλότερη θερμοκρασία για βράδυ εδώ και 130 χρόνια. Το θερμόμετρο έδειξε 25,5 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας, η θερμοκρασία στο Παρίσι αναμένεται και σήμερα -για όγδοη συνεχή ημέρα- να κυμανθεί γύρω στους 35 βαθμούς.

Στο μεταξύ, η πυροσβεστική υπηρεσία στη Νίκαια ανακοίνωσε σήμερα πως περί τα 30.000 στρέμματα κάηκαν το Σαββατοκύριακο στη νοτιοανατολική Γαλλία και ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σήμερα στην προσπάθεια κατάσβεσης μίας εστίας φωτιάς στην Λοζέρ, που εκδηλώθηκε χθες και αποτέφρωσε περί τα 800 στρέμματα με βλάστηση. Βορειοανατολικά της Νίκαιας περίπου 700 πυροσβέστες συνεχίζουν και σήμερα τις προσπάθειές τους για την κατάσβεση πυρκαγιάς που έχει μέχρι στιγμής αποτεφρώσει 16.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Σε βάρος δύο νέων ηλικίας 17 και 18 ετών απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εμπρησμό στα περίχωρα της Νίκαιας.

Η υπουργός Βιομηχανίας Νικόλ Φονταίν αναφερόμενη στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας τόνισε ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή εξαιτίας των μεγάλων θερμοκρασίων που σημειώνονται στα 58 πυρηνοκίνητα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και συγκάλεσε για σήμερα έκτακτη σύνοδο κυβερνητικών και εμπειρογνωμόνων της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού.

Στη Γερμανία, η ιδιωτική μετεωρολογική υπηρεσία Meteomedia ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή στο Περλ, σημειώθηκε θερμοκρασία 40,8 βαθμών.

Στη Χάγη, η ολλανδική κυβέρνηση για πρώτη φορά εδώ και εννέα χρόνια κήρυξε κόκκινο συναγερμό για το ενδεχόμενο να σημειωθούν ελλείψεις στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, αφού εξαιτίας του καύσωνα τα αποθέματα ενέργειας έχουν πέσει σε πολύ χαμηλό επίπεδο.

Στην Βρετανία σημειώθηκε χθες Κυριακή η υψηλότερη θερμοκρασία εδώ και δεκάδες χρόνια, 38,1 βαθμοί Κελσίου, με αποτέλεσμα χιλιάδες κάτοικοι να αναζητήσουν λίγη δροσιά στις ακτές. Υψηλές θερμοκρασίες αναφέρθηκαν και στην βόρεια Αφρική. Στο Μαρόκο το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 45 βαθμούς.

Πηγές: ΑΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή