Βραζιλία : Διαδήλωση κατά των συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων

Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2003 07:33
A- A A+

Περίπου 8.000 δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με την αστυνομία, διαδήλωσαν χθες στην Μπραζίλια, ενάντια στις μεταρρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, που πρόσφατα ενέκρινε στη συζήτηση επί της αρχής του η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Οι οργανωτές της διαδήλωσης, που είχε την υποστήριξη της Κεντρικής Ενωσης Εργατών (CUT), την οποία είχε ιδρύσει προ 20ετίας ο νυν πρόεδρος Λούιζ Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, ήλπιζαν πως θα συγκεντρώνονταν στη χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας πάνω από 20.000 άτομα.

Στην επαύριον της ψήφισης του νομοσχεδίου, στις 6 Αυγούστου, σε ανάλογη διαδήλωση είχαν συγκεντρωθεί 50 με 60, 000 άνθρωποι.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην μεγάλη πλατεία της Εσπλανάτζι ντος Μινιστέριους, σημείο εκκίνησης της πορείας τους, η οποία κατέληξε μπροστά από το Κοινοβούλιο. Οι διαδηλωτές ξεδίπλωσαν μία τεράστια σημαία της Βραζιλίας 300 τ.μ. πάνω στην πρασιά.

Οι κρατικοί υπάλληλοι ασκούν πιέσεις για να επιτύχουν αλλαγές στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για τις συντάξεις, που τους αφαιρεί κεκτημένες απολαβές. Το νομοσχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί και στη δεύτερη συζήτησή του, προτού διαβιβασθεί για ψηφοφορία και στη Γερουσία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή