Απεργιακές κινητοποιήσεις σε Υγεία - ΜΜΜ

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013 06:41
ΙCON PRESS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

«Χειρόφρενο» τραβούν και πάλι σήμερα τα λεωφορεία, ενώ ακινητοποιημένα θα παραμείνουν επίσης τα τρόλεϊ, τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός.

A- A A+

Απεργιακός «πυρετός» σήμερα στην χώρα με αιχμή τον χώρο της υγείας και τα μέσα μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και ως εκ τούτου τα νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

NAFTEMPORIKI.GR

Στην απεργία συμμετέχει και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, τροποποιώντας την ημερομηνία της προειδοποιητικής 24ωρης κινητοποίησης που είχε εξαγγείλει για την 1η Φεβρουαρίου.

  • 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ: ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΙΣΑ

Mε προσωπικό ασφαλείας: νοσοκομεία, κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων, Υπηρεσίες Πρόνοιας

 

  • ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΟΛΜΕ: Παναττική στάση εργασίας 12 π.μ. - και τη λήξη του πρωινού ωραρίου για όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου.

 

  • ΕΟΠΥΥ: 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών οι συμβεβλημένοι γιατροί.

 

  • 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ : λεωφορεία, τρόλεϊ, τρένα του ΟΣΕ και προαστιακός

 

  • 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΝΟ: Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία

 

  • Κανονικά τα δρομολόγια μετρό (εκτός από το τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο), ηλεκτρικού σιδηρόδρομου και τραμ.

 

Σε ένδειξη συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις των γιατρών και των εργαζομένων στο ΕΣΥ, η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει παναττική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως και τη λήξη του πρωινού ωραρίου για όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις κατά «της υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος υγείας».

Στη στάση της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν η ΠΟΕ – ΟΤΑ, αλλά και η ΟΛΜΕ.

Την ίδια ώρα, σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν από σήμερα οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Ταλαιπωρία αναμένει εκ νέου σήμερα το επιβατικό κοινό του Λεκανοπεδίου, καθώς τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός θα παραμείνουν ακινητοποιημένα.

Κανονικά κινούνται τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ) , αφού οι εργαζόμενοι τους τελούν σε καθεστώς επιστράτευσης. Ωστόσο, λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του μετρό, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

Οι εργαζόμενοι στις μεταφορές ζητούν την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που να λαμβάνουν υπό όψιν τις εργασιακές ιδιαιτερότητες των κλάδων τους.

Πορεία των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς

Στο μεταξύ, πορεία προς το Σύνταγμα πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ. (Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.)

Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κοτζιά, διαμαρτυρόμενοι για την «αυταρχική» απόφαση της κυβέρνησης «να ενεργοποιήσει το αντιδημοκρατικό μέτρο της επιστράτευσης, αντί να προσέλθει σε έναν ειλικρινή διάλογο για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και τη διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Αστικών Συγκοινωνιών».

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε μα τον πρόεδρο της ΣΤΑΣΥ και του ζήτησαν να πάρει πίσω το μέτρο της επίταξης, καθώς και να πιέσει την κυβέρνηση ώστε να ξεκινήσει ο διάλογος. Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσε και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα καθώς πολλές κατηγορίες εργαζομένων απέχουν από τα καθήκοντα τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική. Ακινητοποιμένα είναι λεωφορεία, τρόλεϊ, προαστιακός και τα τρένα του ΟΣΕ. Δεμένα τα πλοία τα λιμάνια. Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας.

Δεμένα σήμερα και αύριο τα πλοία

Σήμερα και αύριο δεν θα πραγματοποιηθούν και τα δρομολόγια των πλοίων, τα οποία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια, εξαιτίας της 48ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Η ΠΝΟ αντιδρά στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας «Ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις» με το οποίο επέρχονται σημαντικές αλλαγές στα εργασιακά των ναυτικών και στον κλάδο της ακτοπλοΐας.

24ωρη απεργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Σε 24ωρη απεργία προχωρά σήμερα αι η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ σε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στο μετρό και συμπαράστασης στους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς.


Πορεία με βαρέα οχήματα των ναυπηγείων Ελευσίνας

Μηχανοκίνητη πορεία, με μοτοσικλέτες και βαρέα οχήματα, πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 9.00 το πρωί και οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας, στο πλαίσιο των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που πραγματοποιούν.

Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας, που παραμένουν απλήρωτοι από 9 έως 10 μήνες, ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους και την πραγματοποίηση της διυπουργικής σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό από την οποία αναμένουν να δοθεί σταθερή και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα των ναυπηγείων.

Στην πορεία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 διαδηλωτές με 150 δίκυκλα και 13 βαρέα οχήματα (φορτοεκφορτωτές, τρακτέρ και φορτηγά).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή