Αναστολή της απεργίας των εργαζομένων στα τρόλεϊ

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013 11:42
REUTERS/JOHN KOLESIDIS
A- A A+

Την αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ και εντός της ημέρας αναμένεται η ομαλοποίηση των δρομολογίων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Χειρόφρενο στα λεωφορεία - Ξανά στους δρόμους τρόλεϊ, ΟΣΕ

Ανέστειλαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, τον ΟΣΕ και οι τεχνικοί ΟΑΣΑ-ΟΣΥ .Οι οδηγοί των αστικών λεωφορείων, συνεχίζουν την απεργία τους, ενώ για την περαιτέρω στάση τους, θα αποφασίσουν στην γενική τους συνέλευση που θα γίνει αύριο το πρωί.

Ένα βήμα πίσω έκαναν και οι τεχνικοί των λεωφορείων, που αποφάσισαν επίσης τη λήξη της απεργίας τους. Ωστόσο, τα λεωφορεία δεν αναμένεται να κυκλοφορήσουν πριν γνωστοποιήσουν τις προθέσεις τους και οι οδηγοί οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση αύριο στις 10.00.

«Κάνουμε πράξη την πρόσκληση της διοίκησης για διάλογο», είπε νωρίτερα στον ρ/σ Alpha ο πρόεδρος του σωματείου των τεχνικών Απόστολος Ραυτόπουλος. 

Υπενθυμίζεται ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε χθες παράνομη την απεργία των εργαζομένων σε λεωφορεία και τρόλεϊ και πως νωρίτερα σήμερα η εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν διαπράττεται το αδίκημα της παραβίασης δικαστικής απόφασης.

Την ίδια ώρα, ακινητοποιημένα εξακολουθούν να παραμένουν τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του προαστιακού, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ.

Αυτήν την ώρα εκδικάζεται προσφυγή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις επαναλαμβανόμενες απεργίες των σιδηροδρομικών υπαλλήλων.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην εφαρμοστούν οι νόμοι»

«Σημειώνουμε με ικανοποίηση ότι οι εργαζόμενοι σε ΗΛΠΑΠ, ΟΣΕ και οι τεχνικοί λεωφορείων άκουσαν τη φωνή της λογικής και επιστρέφουν στις δουλειές τους», σχολιάζουν κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών, βάσει των τελευταίων εξελίξων και προσθέτουν: «Ελπίζουμε ότι θα τους ακολουθήσουν και οι οδηγοί των λεωφορείων».

Παραμένουν πάντως ξεκαθάροι πως «για την κυβέρνηση δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην εφαρμοστούν οι νόμοι».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή