Εισαγγελική παρέμβαση για την απεργία σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013 11:11
ICON PRESS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Καθηλωμένα στα αμαξοστάσια τα λεωφορεία λόγω της απεργίας των εργαζομένων.

A- A A+

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη συνέχιση της απεργίας των εργαζομένων στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, μετά από την απόφαση του Πρωτοδικείου που την έκρινε παράνομη, διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών.

Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν διαπράττεται το αδίκημα της παραβίασης δικαστικής απόφασης.

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στα δύο μέσα συνεδριάζουν προκειμένου να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, με την κυβέρνηση να διαμηνύει ότι «θα κάνει το καθήκον της».

«Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να μας επιτάξει», δήλωσε το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο πρόεδρος των τεχνικών ΟΑΣΑ - ΟΣΥ, Απόστολος Ραυτόπουλος, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων των εργαζομένων. Γνωστοποίησε ακόμη ότι στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ θα δώσει συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα ανακοινωθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Ακινητοποιημένα τρένα και προαστιακός

Την απεργία τους συνεχίζουν και οι εργαζόμενοι στα τρένα του ΟΣΕ και τον προαστιακό σιδηρόδρομο, με τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να προσφεύγει σήμερα στη Δικαιοσύνη.

Κανονικά μετρό, ηλεκτρικός και τραμ

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ανοιχτό το μέτωπο στις συγκοινωνίες

Τη στάση τους επανακαθορίζουν σε γενικές συνελεύσεις οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ, οι οποίοι συνεχίζουν την απεργία τους, παρά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου που την έκρινε παράνομη. Ένα βήμα πριν την επίταξη εμφανίζεται η κυβέρνηση. Ακινητοποιημένος σήμερα και ο προαστιακός, ενώ κανονικά λειτουργεί το Μετρό, ο ΗΣΑΠ και το Τραμ.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ, ωστόσο, λόγω των κινητοποιήσεων στα τρένα, δεν πραγματοποιείται η διέλευση των συρμών του μετρό στο τμήμα «Δουκίσσης Πλακεντίας» - «Αεροδρόμιο».

Εν τω μεταξύ, το βράδυ της Κυριακής έγινε γνωστό πως απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), που ζητούσε να «παγώσει» (να εκδοθεί προσωρινή διαταγή) η επίταξη του προσωπικού του Μετρό, καθώς και η επίταξη της χρήσης των ακινήτων και κινητών της «Αττικό Μετρό Α.Ε.» και της «ΣΤΑΣΥ Α.Ε.» που είναι απαραίτητα για «την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή