Μάλι: Αφρικανικές δυνάμεις ετοιμάζονται να αναπτυχθούν στην πόλη Γκάο

Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013 10:32
REUTERS/JOE PENNEY

Στρατιώτες από το Μάλι σε στρατιωτικό όχημα στην πολή Diabaly.

A- A A+

Στρατιωτικές δυνάμεις από το Μάλι, το Τσαντ και τη Νιγηρία ετοιμάζονται να αναπτυχθούν στην πόλη Γκάο, προπύργιο των ισλαμιστών στο βόρειο Μάλι, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Γαλλικού Γενικού Επιτελείου Στρατού.

REUTERS

Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Τιερί Μπουρκάρντ, οι αφρικανικές δυνάμεις έφτασαν αεροπορικώς στο αεροδρόμιο του Γκάο, το οποίο έχουν καταλάβει οι γαλλικές ειδικές δυνάμεις.

«Στη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης των ειδικών δυνάμεων και των πολεμικών αεροσκαφών κατελήφθησαν το αεροδρόμιο του Γκάο και μια γέφυρα στρατηγικής σημασίας στον ποταμό Νίγηρα», διευκρίνισε ο ίδιος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πηγές των δυνάμεων ασφαλείας του Μαλί, η γαλλική αεροπορία βομβάρδισε θέσεις ισλαμιστών στην πόλη Κιντάλ και τα περίχωρά της, καταστρέφοντας την κατοικία του ηγέτη της οργάνωσης Ansar Dine (Υπερασπιστές του Ισλάμ).

YOUTUBE

«Από τις αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή του Κιντάλ επλήγη η κατοικία του Ιγιάντ Αγκ Γάλι και μια στρατιωτική βάση στην ίδια πόλη», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή