ΥΕΘΑ: Κανένα θέμα απόρρητων εγγράφων στο αρχείο Βενιζέλου

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013 11:46
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η δήλωση του κ. Βενιζέλου στη Βουλή δεν αφορούσε σε καμία περίπτωση απόρρητα διαβαθμισμένα έγγραφα για την άμυνα της χώρας, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Παναγιωτόπουλος

A- A A+

Δεν υπάρχει κανένα θέμα απόρρητων εγγράφων του ΥΕΘΑ στο προσωπικό αρχείο του Ευάγγελου Βενιζέλου, διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Βουλή: Επίκαιρη Ερώτηση Θ. Δρίτσα στον Π. Παναγιωτόπουλο

Η με αριθμό 876/22-1-2013 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α´ Πειραιά του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς - Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου Θεόδωρου Δρίτσα προς τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο, σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος περί κατοχής των σχεδίων για την άμυνα της χώρας.

Στην απάντησή του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας έκανε λόγο για μία «ίσως υπερβολική» έκφραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατά τη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής (σ.σ. ότι διατηρεί άτυπα ψηφιακά αντίγραφα εγγράφων από τη θητεία του στο υπουργείο Αμυνας), η οποία όμως, όπως υπόγράμμισε, «δεν αφορούσε σε καμία περίπτωση απόρρητα διαβαθμισμένα έγγραφα για την άμυνα της χώρας».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επικαλέστηκε συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά τη συγκεκριμένη δήλωσή του, καθώς και έρευνα που έγινε με πρωτοβουλία του, προκειμένου να διαβεβαιώσει ότι τα έγγραφα αυτά δεν είναι σε καμία περίπτωση απόρρητα.

«Φρόντισα να επικοινωνήσω με τον κ. Βενιζέλο. Από τα όσα μου είπε, αλλά και από αυτά που αντελήφθην από τα πρακτικά της συζήτησης και από την οφειλόμενη έρευνα, έχω οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα», ανέφερε και ζήτησε να σταματήσει «όλος αυτός ο θόρυβος» και «να μην μεταφέρουμε στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων κομματικές συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις, διότι είναι ένα χώρος που ανήκει στο έθνος και στην ολότητα των Ελλήνων και των Ελληνίδων».

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως δεν ανησυχεί για τα απόρρητα έγγραφα, αλλά θίγει «την ιδιοκτησιακή αντίληψη που διαιωνίζεται σε υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τη σχέση τους με το κράτος και τη θητεία τους». Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε σαφείς απαντήσεις, διότι, όπως είπε, δεν μπορεί να γίνει παραδεκτή μια τέτοια νοοτροπία.

«Δεν θέλω να υποβαθμίσω το θέμα αλλά επιχειρώ να τοποθετήσω το ζήτημα στις πραγματικές του διαστάσεις» συμπλήρωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και επέμεινε ότι «δεν υπάρχει θέμα», διαβεβαιώνοντας ότι οι κανόνες για τα απόρρητα έγγραφα και τις διαβαθμισμένες πληροφορίες τηρούνται ευλαβικά στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και όπου δεν συμβαίνει αυτό, δρομολογούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

«Δεν έχει άλλο βάθος αυτή η υπόθεση», κατέληξε και είναι πλέον «ώρα να ασχοληθούμε με τα πραγματικά ζητήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή