Στη Βουλή το θέμα με τα έγγραφα ΥΕΘΑ στο αρχείο Βενιζέλου

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013 10:45
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Δρίτσας στο βήμα της Βουλής.

A- A A+

Στη Βουλή φέρνει ο βουλετής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αναφορά Βενιζέλου ότι διατηρεί στο αρχείο του έγγραφα από τη θητεία του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο υπουργό Π. Παναγιωτόπουλο, ο κ. Δρίτσας σημειώνει οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο κοινοβούλιο (κατά τη συζήτηση για τη σύσταση προναακριτικής επιτροπής στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ) γεννούν εύλογα ερωτηματικά για το το κατά πόσον είναι ασφαλή τόσο τα αμυντικά σχέδια της χώρας, όσο και οι λεπτομέρειες που αφορούν στον αμυντικό της σχεδιασμό,  αλλά και για την ιδιοκτησιακή αντίληψη κυβερνητικών αξιωματούχων.

Παρ' όλα αυτά, αναφέρει η κυβέρνηση σιωπά και ερωτά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας:

«1. Έχουν οι νυν, αλλά και οι απελθόντες, Υπουργοί Εθνικής Άμυνας το δικαίωμα να διατηρούν στο προσωπικό τους αρχείο άκρως απόρρητα έγγραφα, που αφορούν στην Εθνική Άμυνα; Διατηρεί στο σπίτι του και ο ίδιος τέτοια έγγραφα; Συμφωνεί με την παραπάνω δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για διαρροή άκρως απόρρητων πληροφοριών σε περιοδικά; Με ποιά συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να σταματήσει τέτοιες διαρροές;

2. Συμφωνεί η Κυβέρνηση με την παραπάνω δήλωση; Καλύπτει πολιτικά τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ; Γιατί σιωπά;»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή