Κλιμάκωση κινητοποιήσεων μετά την επίταξη

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013 16:12
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Εργαζόμενοι του μετρό βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο κεντρικό αμαξοστάσιο στα Σεπόλια.

A- A A+

Τηρούν τελικά οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ τη δέσμευση που ανέλαβαν προ ημερών -ότι δηλαδή σε περίπτωση επίταξης στο μετρό θα υπάρξει συγκοινωνιακό «μπλακ άουτ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Με χειρόφρενο απαντούν στην επίταξη

Προ των πυλών είναι, πλέον, το ενδεχόμενο για αυριανό μπλακ αουτ σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη. Βουλευτές, κυρίως της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και εκπρόσωποι συνδικάτων και συνδικαλιστικών ενώσεων,πήγαν στο αμαξοστασίο του Μετρό στα Σεπόλια και εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στους απεργούς που έχουν οχυρωθεί στο χώρο.

Αναλυτικά:

Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ και το τραμ ανακοίνωσαν συνέχιση της στάσης εργασίας τους -που θα τελείωνε στις 16.00- μέχρι τη λήξη της βάρδιας και έκαναν λόγο για «επίδειξη αυταρχισμού».  «Χειρόφρενο» όλη την ημέρα τραβούν και τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ.

Τα τρόλεϊ -που μέχρι την ώρα της κυβερνητικής ανακοίνωσης κινούνταν κανονικά- αποσύρθηκαν από τους δρόμους του λεκανοπεδίου.

Την Παρασκευή σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στον προαστιακό, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και προσανατολίζονται σε κλιμάκωση με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες έως και την Τρίτη, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις εξελίξεις.

Επαναλαμβανόμενες απεργίες στον ΟΣΕ

Εν τω μεταξύ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) ανακοίνωσε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από το Σάββατο (26/1) έως τη Δευτέρα (28/1) για το προσωπικό του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ, της ΕΡΓΟΣΕ και της ΓΑΙΑΟΣΕ.

«Οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα διευρυνθούν όσο διαρκεί η επίταξη των εργαζομένων», προειδοποιεί η ΠΟΣ και κατηγορεί την κυβέρνηξη ότι επέλεξε τον δρόμο του αυταρχισμού. 
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή