«Χειρόφρενο» όλη τη μέρα σε Ηλεκτρικό και Τραμ

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013 15:15
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
A- A A+

«Χειρόφρενο» για όλη τη μέρα τραβούν τελικά οι εργαζόμενοι σε Ηλεκτρικό και Τραμ, «μετά την επίταξη των εργαζομένων στις συγκοινωνίες που ανακοίνωσε η κυβέρνηση κάνοντας επίδειξη αυταρχισμού». Αρχικά, είχε προκηρυχθεί στάση εργασίας έως τις 16:00.

Σε μια σκληρή ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι καταφέρονται κατά της κυβέρνησης σημειώνοντας: «Αυτή η κυβέρνηση είναι καταδικασμένη να πολιτεύεται με αντιδημοκρατικό τρόπο χρησιμοποιώντας ως εργαλεία το φόβο, τους εκβιασμούς, τις απειλές και  τη διαπόμπευση των εργαζομένων προκειμένου να εφαρμόσει τα μνημόνια και τις δεσμεύσεις της στους δανειστές γι΄ αυτό και εγκλωβίζεται όλο και περισσότερο σε μια αυταρχική συμπεριφορά.

«Είναι μια επικίνδυνη κυβέρνηση που μέρα με τη μέρα συρρικνώνει τη Δημοκρατία. Μόνο που λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο.
Σύντομα θα βρεθεί απέναντι όχι μόνο στους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες, αλλά στο σύνολο της κοινωνίας και κυρίως όλων εκείνων που είναι και τα θύματα της πολιτική της».

«Η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει σε διάλογο επέλεξε τον αυταρχικό δρόμο της επίταξης των εργαζομένων στις Σταθερές Συγκοινωνίες», δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης εργαζομένων ΗΣΑΠ Βασίλης Σπαθούσης.

«Εγκλωβίζεται όλο και περισσότερο σε μια αυταρχική συμπεριφορά, χρησιμοποιεί ως εργαλεία το φόβο, τους εκβιασμούς, τη διαπόμπευση, τις απειλές, τη προβοκάτσια μόνο και μόνο για να εφαρμόσει τα μνημόνια και τις δεσμεύσεις της προς τους  τοκογλύφους δανειστές. Μέρα με τη μέρα συρρικνώνει τη Δημοκρατία. Είναι μια επικίνδυνη κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Υποστήριξε ακόμη ότι «όλα αυτά εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχεδιασμό, για  να απαξιώσει τις αστικές συγκοινωνίες, όπως είχε πράξει και στο παρελθόν με άλλες επιχειρήσεις του Δημοσίου, προκειμένου να προλειάνει το έδαφος για τη  εκποίησή τους είτε επιμέρους κερδοφόρων υπηρεσιών- φιλέτων είτε στο σύνολό τους σε ιδιώτες επενδυτές έναντι πινακίου φακής».    

«Λογαριάζει όμως  χωρίς τον ξενοδόχο», συνέχισε ο κ. Σπαθούσης και κατέληξε: «Θα βρεθεί απέναντι όχι μόνο στους εργαζόμενους των αστικών συγκοινωνιών αλλά στο σύνολο της κοινωνίας και κυρίως όλων εκείνων που είναι τα μεγάλα θύματα της  πολιτικών της, τους ερ-γαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μικρο-μεσαίους επιχειρηματίες και τους ανέργους».
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή