Αντιπαράθεσης συνέχεια για το βίντεο Διαμαντόπουλου

Ανοιχτό αφήνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το ενδεχόμενο να προσφύγει στη δικαιοσύνη
Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013 20:06
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.

A- A A+

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα με αφορμή το επίμαχο βίντεο με τις δηλώσεις του βουλευτή Β. Διαμαντόπουλου, καθώς μετά την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για την «χάλκευση» των απόψεων του βουλευτή, η ΝΔ επανήλθε στο θέμα καταλογίζοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι αποκρύπτει σημεία της ομιλίας του.

«Η υποκρισία πλέον ξεχειλίζει στον ΣΥΡΙΖΑ Εσωτερικού, ο οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει να μιλήσει για την ουσία των λεγομένων του, κατά δήλωσή του, αναρχικού βουλευτή του», επισήμανε με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Κατηγόρησε επίσης την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «διαμαρτύρεται δήθεν, για την παράθεση αποσπασμάτων της ομιλίας του κ. Διαμαντόπουλου, όταν αμέσως μετά η Κουμουνδούρου έκανε ακριβώς το ίδιο, δίνοντας στη δημοσιότητα 1:30 λεπτά από τα 50».

Όπως καταγγέλλει η ΝΔ, στο βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ «αποκρύπτονται επιμελώς» μεταξύ άλλων η αναφορά του βουλευτή στο Mall, η «στοχοποίηση επιχειρηματιών με φράσεις όπως «Οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες» η «δήθεν, αθώα αναφορά στη χρήση όπλων» και οι «χαρακτηρισμοί του περί ανομίας της εκλεγμένης κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου και νομιμότητας της Βίλας Αμαλία».

YOUTUBE/MARIA MARIAMA

«Νέο ακροδεξιό παραλήρημα στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ» χαρακτήρισε από την πλευρά της η Κουμουνδούρου την ανακοίνωση της ΝΔ, κατηγορώντας την ότι συνεχίζει «στο δρόμο της στρατηγικής της έντασης και του διχασμού». «Θα περιμέναμε μετά το χτεσινό τους φιάσκο να είναι πιο προσεκτικοί. Αυτοί, όμως, συνεχίζουν στο δρόμο της λάσπης. Αλλά δεν είναι απλώς γελοίοι και ψεύτες, είναι και επικίνδυνοι. Επικίνδυνοι για τη δημοκρατία», αντέτεινε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Εσωτερικού μας έχει συνηθίσει σε ακραίους χαρακτηρισμούς και πρακτικές. Ας παραδειγματιστεί τουλάχιστον από τον ΣΥΡΙΖΑ Εξωτερικού που πασχίζει να φανεί διαφορετικός», ανταπάντησε η Νέα Δημοκρατία προσθέτοντας: «Για την ταμπακέρα και πάλι καμία κουβέντα».

Προηγήθηκε ανακοίνωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για διαστρέβλωση των δηλώσεών του και άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

«Η ΝΔ και η κυβέρνηση προέβησαν σε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια κατασυκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, φτάνοντας στο σημείο να πλαστογραφήσουν βίντεο στο οποίο διαστρεβλώνονται εντελώς οι δηλώσεις μου», υπογράμμισε ο βουλευτής.

Όπως κατήγγειλε, η ΝΔ «θέλει να παρουσιάσει ως υποκινητή της βίας και της τρομοκρατίας» τόσο τον ίδιο όσο και τον πολιτικό χώρο τον οποίο εκπροσωπεί, «παίζοντας άκρως επικίνδυνα παιχνίδια με τη δημοκρατία».

 «Οι προσπάθειές τους πέφτουν στο κενό. Επειδή, όμως, είμαστε και εμείς υποστηρικτές της νομιμότητας, επιφυλάσσομαι προσωπικά για το πώς θα κινηθώ νομικά απέναντι στους συκοφάντες και τους λασπολόγους», κατέληγε η δήλωση του βουλευτή.

Για «εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμισης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όρια και χωρίς αρχές» έκανε λόγο από την πλευρά του ο Μανώλης Γλέζος.

«Στοχοποιούν απόψεις, νεαρούς βουλευτές που αμφισβητούν το σημερινό σύστημα και θέλουν μια πιο δίκαιη κοινωνία, νέα παιδιά που οραματίζονται ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα μας. Όλους αυτούς, κάποιοι δεν διστάζουν να τους αποκαλούν συλλήβδην τρομοκράτες», δήλωσε ο κ. Γλέζος.

Επανέλαβε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διακηρύξει σε όλους τους τόνους ότι είναι εναντίον της βίας κάθε μορφής, είτε ατομικής είτε κρατικής. «Δεν πρόκειται να απολογηθούμε από εδώ και πέρα σε αυτούς οι οποίοι φέρουν την κύρια ευθύνη τόσο για την ατομική, όσο και για την κρατική βία. Θα απολογηθούμε και θα απολογούμαστε μόνο στο λαό», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι  με επιστολή του νωρίτερα προς τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης ζήτησε από το ΕΣΡ να ερευνήσει τη μετάδοση από ηλεκτρονικά ΜΜΕ «του χαλκευμένου ηχητικού video» με «τη δήθεν δήλωση του βουλευτή» κ. Διαμαντόπουλου «κατά προφανή παράβαση του δημοσιογραφικού κώδικα δεοντολογίας και της κείμενης ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας».

«Δεν συγχωρούνται ούτε υπερβολές και προχειρότητες, ούτε μικροκομματικές αντιπαραθέσεις», σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας ότι η κλιμάκωση της βίας και η επανεμφάνιση της τρομοκρατίας απαιτεί εθνική ενότητα.

«Το ΠΑΣΟΚ καλεί τις δυνάμεις που τοποθετούνται στο συνταγματικό τόξο της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου να αρθούν στο ύψος της εθνικής τους ευθύνης και να σταθούν με ενιαία και καθαρή θέση απέναντι στη βία και την τρομοκρατία. Πολιτικοί αντίπαλοι στη Δημοκρατία υπάρχουν. Κοινός εχθρός όμως είναι ο εχθρός της Δημοκρατίας», σημείωσε.

 «Την επιλεκτική παρουσίαση μέρους των δηλώσεων του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς» Βαγγέλη Διαμαντόπουλου καταδίκασε η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωση που εξέδωσε «για το κλίμα έντασης ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ».

«Οι καθημερινές αλληλοκατηγορίες μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα πολιτικής έντασης. Αυτές τις δύσκολες ώρες για την ελληνική κοινωνία, το μόνο που δεν χρειάζεται η χώρα είναι οι τεχνητές συγκρούσεις και η πόλωση των κομμάτων. Η αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται για την ουσία, με πολιτικά επιχειρήματα και όχι με ακραίους χαρακτηρισμούς» σημειώνει η ΔΗΜΑΡ.

Σε ό,τι αφορά το επίμαχο βίντεο, «αποδοκιμάζει την επιλεκτική παρουσίαση μέρους των δηλώσεων του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς από το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ» τονίζοντας πως «τέτοιες πρακτικές δεν γίνονται αποδεκτές».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή