«Ανακαταλήφθηκαν» οι πόλεις Ντιάμπαλι και Ντουέντζα

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013 13:16
REUTERS/JOE PENNEY

Γαλλικά στρατεύματα στο Μάλι.

A- A A+

Ο γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν ανακοίνωσε ότι οι πόλεις Ντιάμπαλι και Ντουέντζα ανακαταλήφθηκαν «από τις ένοπλες δυνάμεις του Μάλι», με την «υποστήριξη» των γαλλικών δυνάμεων.

REUTERS

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, περίπου 30 τεθωρακισμένα οχήματα και 200 στρατιώτες έφτασαν στην πόλη Ντιάμπαλι, απόόπου οι αντάρτες φέρονται να είχαν αποχωρήσει την Παρασκευή μετά από αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε η γαλλική αεροπορία.

Οι δυνάμεις αυτές δεν συνάντησαν αντίσταση όταν εισήλθαν στην πόλη, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου ο οποίος συνοδεύει τους στρατιωτικούς.

«Αυτή η επέλαση του στρατού του Μάλι σε πόλεις που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των εχθρών τους αποτελεί βέβαιη στρατιωτική νίκη για την κυβέρνηση στο Μπαμάκο και για τις γαλλικές δυνάμεις που υποστηρίζουν αυτές τις επιχειρήσεις», δήλωσε ο κ. Λε Ντριάν.

Χθες, ο κ. Λε Ντριάν είχε δηλώσει ότι τελικός στόχος της γαλλικής επέμβασης «είναι η πλήρης ανακατάληψη» του Μάλι και ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να αφήσουμε θύλακες αντίστασης» στον βορρά της αφρικανικής χώρας.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή