Στη Βουλή διαβιβάζεται το υλικό για την αλλοίωση της λίστας

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013 14:23
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Στη Βουλή διαβιβάζεται, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, όλο το υλικό που συνέλεξαν οι οικονομικοί εισαγγελείς για την υπόθεση της αλλοίωσης του ηλεκτρονικού αρχείου λίστας Λαγκάρντ.

A- A A+

Στη Βουλή διαβιβάζεται, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, όλο το υλικό που συνέλεξαν οι οικονομικοί εισαγγελείς για την υπόθεση της αλλοίωσης του ηλεκτρονικού αρχείου της λίστας Λαγκάρντ.

 Στον φάκελο που βρίσκεται καθ' οδόν προς το κοινοβούλιο, οι κ. Πεπόνης και Μουζακίτης έχουν συμπεριλάβει το επίμαχο στικάκι, αντίγραφό του αλλά και εικονικό αντίγραφο που, κατόπιν παραγγελίας τους δημιούργησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο μπορεί να «αναγνωστεί» αλλά δεν επιδέχεται καμίας παρέμβασης.

Επιπλέον, στο υλικό που θα παραλάβει η Βουλή περιέχονται όλες οι καταθέσεις που έλαβαν οι εισαγγελείς για την παραποίηση της λίστας και οι εξηγήσεις των συγγενικών προσώπων του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά και οι πρόσφατες εξηγήσεις των δύο πρώην υπευθύνων του ΣΔΟΕ, Ι. Καπελέρη και Ι. Διώτη.

Η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται σε ό,τι αφορά τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των μη πολιτικών προσώπων και τη Δευτέρα καλείται σε κατάθεση η δικηγόρος που κατονομάστηκε από τον Ιωάννη Διώτη ως το πρόσωπο που τον βοήθησε, στις 8 Ιουλίου 2011, να αντιγράψει το ηλεκτρονικό υλικό που είχε λάβει από τον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου.

Οι δύο εισαγγελείς αναμένεται επίσης να αποφασίσουν αν θα λάβουν κατάθεση και από πρόσωπο που το επίμαχο διάστημα της υπουργικής θητείας του κ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών, υπηρέτησε ως μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του.

Ο εν λόγω υπάλληλος, που πλέον ζει μόνιμα στο Μόναχο, ενδέχεται, σύμφωνα με την κατάθεση της διευθύντριας του γραφείου του πρώην υπουργού, να γνωρίζει για την υπόθεση του CD που εστάλη από τη Γαλλία, καθώς ήταν γνώστης θεμάτων πληροφορικής. Ο ίδιος έχει ήδη δηλώσει ότι είναι στην διάθεση των αρχών.

 Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή