Λευκός Οίκος: «Όχι» στην κατασκευή του Death Star

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013 10:50

Ο πλανητοειδής πολεμικός διαστημικός σταθμός Death Star από το Star Wars του Τζωρτζ Λούκας.

A- A A+

Επίσημη απάντηση έδωσε ο Λευκός Οίκος στο διαδικτυακό αίτημα κατασκευής του πλανητοειδούς πολεμικού διαστημικού σταθμού Death Star από το Star Wars του Τζωρτζ Λούκας. Το εν λόγω αίτημα είχε συγκεντρώσει πάνω από 25.000 υπογραφές στην online πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων, We The People, αποκτώντας επίσημο χαρακτήρα.

Η επίσημη απάντηση προήλθε από τον Πολ Σόκρος, επικεφαλής του Τμήματος Επιστημών και Διαστήματος του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου. Τιτλοφορείται «Δεν είναι αυτή η απάντηση στο αίτημα την οποία περιμένατε» («this isnʼt the petition response youʼre looking for»-παραπομπή στα υπνωτιστικά «κόλπα» των ιπποτών Τζεντάι από τις ταινίες- «these arenʼt the droids youʼre looking for»),

«Η κυβέρνηση συμμερίζεται την επιθυμία σας για δημιουργία θέσεων εργασίας και ισχυρή εθνική άμυνα, αλλά το Death Star δεν βρίσκεται στον ορίζοντα. Ορίστε μερικοί λόγοι:

  • η κατασκευή του Death Star έχει υπολογιστεί πως θα κοστίσει περισσότερο από 850.000.000.000.000.000 δολάρια. Δουλεύουμε σκληρά πάνω στη μείωση του ελλείμματος, όχι την επέκτασή του
  • η κυβέρνηση δεν υποστηρίζει την ανατίναξη πλανητών
  • γιατί να ξοδέψουμε αμέτρητα δολάρια των φορολογουμένων σε ένα Death Star με ένα βασικό μειονέκτημα το οποίο μπορεί να εκμεταλλευτεί ένα μονοθέσιο μαχητικό; (παραπομπή στον τρόπο καταστροφής του σταθμού στην ταινία)».

Συνεχίζοντας, στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και τα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα του προγράμματος, καθώς και στα διαστημικά προγράμματα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη για το κοντινό μέλλον, με τη συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών.

Σε παρεμφερές κλίμα, η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής: «δεν έχουμε Death Star, αλλά έχουμε αιωρούμενους ρομποτικούς βοηθούς στο διαστημικό σταθμό, έναν πρόεδρο που ξέρει να χειρίζεται ένα φωτόσπαθο (παραπομπή σε φωτογραφία του προέδρου Ομπάμα με ομοίωμα του διάσημου όπλου των Star Wars), και ένα εξελιγμένο «κανόνι» για marshmallows, καθώς και την DARPA, η οποία υποστηρίζει την έρευνα πάνω στην κατασκευή ρομποτικών χεριών όπως του Luke Skylwalker, αιωρούμενων ανδροειδών και τετράποδων ρομπότ. Ζούμε στο μέλλον! Χαρείτε το».

Κλείνοντας, ο Πολ Σόκρος ενθαρρύνει όσους θα ήθελαν μία καριέρα στην επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανολογία ή τα μαθηματικά: «Η Δύναμη θα είναι μαζί μας! Θυμηθείτε: η δυνατότητα του Death Star να καταστρέψει ένα πλανήτη ή ένα ολόκληρο αστρικό σύστημα είναι ασήμαντη μπροστά στην ισχύ της Δύναμης».

Προτεινόμενα για εσάς