Αναζητώντας το νόημα της ζωής

Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013 16:42

Το διαδραστικό - εκπαιδευτικό πολυθέαμα «Αναζητώντας τη ζωή», του εκπαιδευτικού και σκηνοθέτη Δημήτρη Τσίρου και της θεατρικής ομάδας «Φωτόγραμμα» παρουσιάζεται στο θέατρο Ροές, χαρίζοντας μία βιωματική θεατρική εμπειρία.

A- A A+

Με στόχο τη γνώση, το διαδραστικό - εκπαιδευτικό πολυθέαμα «Αναζητώντας τη ζωή», του εκπαιδευτικού και σκηνοθέτη Δημήτρη Τσίρου και της θεατρικής ομάδας «Φωτόγραμμα» παρουσιάζεται στο θέατρο Ροές, χαρίζοντας μία βιωματική θεατρική εμπειρία.

Σε ένα πολυσύνθετο θέαμα, όπου συμπράττουν σκηνές θεατρικού ντοκιμαντέρ, εντυπωσιακοί φωτισμοί, προβολές video, και πάνω από όλα θεατρική δράση μέσα από τους διαλόγους των ηθοποιών, οι θεατές καλούνται να αναλάβουν ενεργό ρόλο με την εφαρμογή πολυμέσων και να «ταξιδέψουν» σε όλο τον πλανήτη, για να λύσουν αινίγματα, να εξερευνήσουν και να γνωρίσουν τα στοιχεία που καλλιεργούν και εξελίσσουν τον άνθρωπο, τη συμπεριφορά του και την ποιότητα της ζωής του.

Το συναρπαστικό αυτό ταξίδι ξεκινά, όταν οι δύο χαρούμενοι παρουσιαστές της παράστασης δέχονται το αίτημα δύο παιδιών να τα βοηθήσουν να ανακαλύψουν τη ζωή. Έτσι, απευθύνονται σε μια παντογνώστρια μάγισσα, για να τους δώσει την απάντηση σε αυτό το βασικό για τον άνθρωπο ερώτημα. Εκείνη δέχεται να τους βοηθήσει. Όμως, για να ανακαλύψουν το νόημα της ζωής και την αξία της γνώσης, πρέπει να περάσουν δοκιμασίες και να λύσουν αινίγματα.

«Συνοδοιπόροι» τους σε αυτήν την αναζήτηση θα είναι μεγάλες προσωπικότητες, όπως ο Νέλσον Μαντέλα, ο βασιλιάς Αρθούρος, ο θαλασσοπόρος Τζέιμς Κουκ, ο Μέγας Ναπολέων, ο Έλβις Πρίσλεϋ και ο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, αλλά και οι έλληνες αθλητές των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων, ο πρόγονός μας homo sapiens, η γκέισα της Ιαπωνίας και ο Ινδιάνος της Αμερικής.

Ταυτότητα παράστασης: κείμενο – σκηνοθεσία - εκπαιδευτική προσαρμογή: Δημήτρης Τσίρος, βοηθός σκηνοθέτη: Γωγώ Καρτσάνα, επιστημονική σύμβουλος - επιμέλεια ιστορικού υλικού: Έφη Εγγλεζάκη, σκηνικά: Κέλυ Βαρσάνη, κοστούμια: Ξένια Χατζημήτσου, φωτισμοί: Δημήτρης Τσίρος, διαδραστικές εφαρμογές: Χρήστος Γαρταγάνης, γραφικά: Βαρβάρα Σιουμάλα, μοντάζ - δημιουργική επεξεργασία video: Παναγιώτης Μάσβουλας, διεύθυνση φωτογραφίας βίντεο: Γιώργος Μιχελής, ήχος: Χρήστος Παπαδόπουλος, φωτογραφίες: Ξένια Χατζημήτσου, παραγωγή: Φωτόγραμμα. Πρωταγωνιστούν: Nικόλας Παπαδομιχελάκης, Σοφία Αντωνίου. Συμμετέχουν (στα προβαλλόμενα μέρη): ʼκης Σακελλαρίου, Κατερίνα Τσάβαλου και οι μικροί: Γιώργος Ντάβος, Εβελίνα Ανθη, Ερμίρα Λέκκα. Αφήγηση: Γωγώ Καρτσάνα.

Πληροφορίες: Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16 – Γκάζι, τηλ.: 210 3413890. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: καθημερινές για σχολεία και κάθε Κυριακή για το κοινό, στις 11.30. Τιμές εισιτηρίων: καθημερινές: 5 ευρώ, Κυριακές: 7 ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς