Ενισχύεται η γαλλική στρατιωτική επιχείρηση στο Μάλι

Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013 15:22
REUTERS/HANDOUT

Εικόνα, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο επικοινωνιών του γαλλικού στρατού, ενός Γάλλου στρατιώτη να τοποθετεί πυραύλους σε αεροσκάφος στην Ντζαμένα. Η γαλλική αεροπορία συνέχισε τις επιδρομές εναντίον ισλαμιστών ανταρτών στο Μάλι, ενώ έστειλε στρατεύματα για να υπερασπιστούν την πρωτεύουσα, Μπαμακό, μετά την ανακατάληψη της πόλης Κόνα από τις κυβερνητικές δυνάμεις με τη συνδρομή των γαλλικών.

A- A A+

Η γαλλική αεροπορία συνέχισε τις επιδρομές εναντίον ισλαμιστών ανταρτών στο Μάλι, ενώ έστειλε στρατεύματα για να υπερασπιστούν την πρωτεύουσα, Μπαμακό, μετά την ανακατάληψη της πόλης Κόνα από τις κυβερνητικές δυνάμεις με τη συνδρομή των γαλλικών.

REUTERS
-

Το απόγευμα της Παρασκευής ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επιβεβαίωσε γαλλικές δυνάμεις παρείχαν υποστήριξη στον στρατό του Μάλι «στις μάχες του με τρομοκρατικά στοιχεία».

REUTERS

Ο γάλλος υπουργός Αμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν ανακοίνωσε ότι ένας γάλλος πιλότος τραυματίστηκε θανάσιμα στη διάρκεια μιας επιδρομής ελικοπτέρων που πραγματοποίησαν οι γαλλικές δυνάμεις εναντίον μιας ομάδας τρομοκρατών, η οποία κατευθυνόταν προς δύο πόλεις του νοτίου τμήματος του Μάλι.

Ο γάλλος υπουργός σημείωσε επίσης ότι γαλλικές μονάδες έχουν αναπτυχθεί στην Μπαμακό από χθες το βράδυ για να «εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών μας».

«Δόθηκε εντολή για την ανάπτυξη των πρώτων γαλλικών μονάδων στην Μπαμακό ήδη από χθες το βράδυ για να συμβάλουν στην προστασία της Μπαμακό και να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών μας. Τώρα γίνεται η ενίσχυσή τους και η δύναμη θα έχει σύντομα πολλούς λόχους. Πρόκειται επομένως για μερικές εκατοντάδες γάλλους στρατιώτες που θα μετάσχουν», σημείωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή