Στα αιμοδιψή ένστικτα μιας αιώνιας νύχτας

Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013 07:00

Αμετανόητος λάτρης του φανταστικού, ο σκηνοθέτης της ταινίας «Ο λαβύρινθος του Πάνα» Γκιγιέρμο ντελ Τόρο συμπράττει και πάλι με τον συγγραφέα Τσακ Χόγκαν και δημιουργούν ένα σκοτεινό μυθιστόρημα φαντασίας.

A- A A+

Το ίχνος της πτώσης μένει ανεξίτηλο εκεί, που η αιώνια νύχτα απλώνεται στην καρδιά ενός αδιαπέραστου πυρηνικού χειμώνα, καταβροχθίζοντας αχόρταγα το φως του ήλιου και γεννά έναν ιδανικό παράδεισο για τα κολασμένα παιδιά του σκότους.

Οι συγγραφείς των μπεστ σέλερ «Το ίχνος» και «Η πτώση» επιστρέφουν δυναμικά και απόκοσμα με την «Αιώνια νύχτα», ένα συγκλονιστικό θρίλερ, που εξελίσσεται με τον καταιγιστικό ρυθμό αστυνομικού μυθιστορήματος και διακλαδώνεται με αχαλίνωτη κινηματογραφική φαντασία και απρόβλεπτες ανατροπές.

Καταξιωμένος συγγραφέας και ένας από τους κορυφαίους κινηματογραφιστές διεθνώς, ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο συμπράττει και πάλι με τον συγγραφέα Τσακ Χόγκαν και δημιουργούν ένα σκοτεινό μυθιστόρημα φαντασίας, ένα περιπετειώδες και τρομακτικό ταξίδι στον κόσμο της αιώνιας νύχτας.

Υπό την απειλή της βασιλείας των βαμπίρ

Δύο χρόνια μετά την εξαπόλυση του βαμπιρικού ιού, η ανθρωπότητα βρίσκεται στα πρόθυρα του αφανισμού. Το σκοτάδι κυριαρχεί. Υπάρχει μόνο νύχτα. Ο πυρηνικός χειμώνας έχει καταπιεί τον κόσμο και το ηλιόφως φιλτράρεται μέσα από τη δηλητηριώδη ατμόσφαιρα, δημιουργώντας τις τέλειες συνθήκες για τη βασιλεία των βαμπίρ.

Η τύχη της ανθρωπότητας κρέμεται από μια ετερόκλητη ομάδα μαχητών. Όμως, όλα δείχνουν ότι ένας προδότης υπάρχει ανάμεσά τους. Ένας μόνο θνητός κρατά στα χέρια του το κλειδί για τον αφανισμό του Αφέντη. Είναι άξιος να σηκώσει το βάρος της ανθρώπινης μοίρας; Και ποιος είναι αυτός που θα προβεί στην έσχατη θυσία, προσφέροντας στους υπόλοιπους την ελπίδα σωτηρίας;

Eνα «παιδί – θαύμα» κι ένας υπάλληλος βιντεοκλάμπ

Γεννημένος το 1964, στο Μεξικό, το «παιδί – θαύμα» του κινηματογράφου, Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, θεωρείται πρωτοπόρος στον χώρο. Μαθήτευσε στα ειδικά εφέ και το μακιγιάζ στο πλευρό του μετρ του είδους, Ντικ Σμιθ και το 1993, έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την ταινία «Cronos», που απέσπασε το Βραβείο Κριτικών του Φεστιβάλ Κανών και τον εδραίωσε.

Αμετανόητος λάτρης του φανταστικού, το 1997 ξεκίνησε την κινηματογραφική του καριέρα στο Χόλιγουντ με το «Mimic», συνέχισε με τις ταινίες «Στη ράχη του Διαβόλου», «Blade II» και «Hellboy», ενώ το 2006, η ισπανόφωνη ταινία του «Ο λαβύρινθος του Πάνα» κέρδισε 3 Όσκαρ (καλλιτεχνικής διεύθυνσης, σκηνογραφίας και μακιγιάζ). Ακολούθησε το «Hellboy II» και τώρα ασχολείται με την επόμενη ταινία του.

Τα βιβλία «Το ίχνος και «Η πτώση» ήταν το αποτέλεσμα της συγγραφικής συνεργασίας του με τον συγγραφέα Τσακ Χόγκαν, ο οποίος εργαζόταν σε βιντεοκλάμπ της Βοστόνης, όταν εκδόθηκε το πρώτο του θρίλερ, με τίτλο «The standoff», που έγινε μπεστ σέλερ και μεταφράστηκε σε δεκατέσσερις γλώσσες. Καθιερώθηκε με τα μυθιστορήματά «The blood artists» και «The killing moon», ενώ το βιβλίο του «Prince of thieves» απέσπασε το βραβείο Hammett, τους επαίνους του Στίβεν Κινγκ, και το 2010 μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με τον τίτλο «The town», γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία.

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΚΟΥΛΟΥΒΑΡΗΣ - [email protected]

Προτεινόμενα για εσάς